Coronavirus: teste pentru toți bucureștenii

0

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, vorbește despre implementarea unui program de testare ”inovativ” de tipul celui din Coreea de Sud în care să fie testaţi de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti prin metoda door-to-door.

 

“Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a afirmat demnitarul la Adevărul Live.

El a spus că încă nu au fost testate toate persoanele care se află în carantină.

“Sunt diferite fază de testare. La ieşirea din carantină se poate face o testare. Această testare se face în funcţie de capacităţile centrelor şi sunt prioritizaţi cei simptomatici, aşa cum se face şi în alte ţări”, a arătat ministrul.

Reprezentantul MS şi-a manifestat speranţa ca săptămâna viitoare să existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel naţional.

SHARP KC-G40EUW,  ajutorul tău după efortul depus la sală

“Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva la minumum două milioane – maximum cinci milioane teste”, a mai susţinut Costache.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele