Coronavirus: zeci de mii de oameni se înscriu zilnic pe lista de așteptare

1

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în fiecare zi până la 50.000 de persoane se înscriu pe lista de aşteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, dar că în perioada următoare ar trebui să se înscrie circa 100.000 de persoane zilnic. Totodată, din data de 10 aprilie pe platformă va fi afişat şi timpul de aşteptare.

”Avem o listă de aşteptare pe toate cele trei tipuri de vaccinuri de circa 145.000 de persoane. Este, clar, o nevoie mai mare de a deschide noi centre de vaccinare, lucru care se va şi întâmpla în perioada zilelor următoare. Vom deschide la nivel naţional toate centrele prevăzute pentru vaccinul de la AstraZeneca, iar în decursul lunii aprilie, pe 13 şi ulterior pe 20 vom deschide toate centrele la nivel naţional, pentru vaccinul de la Pfizer, aşa încât la finalul lunii aprilie vom vaccina în toate centrele de vaccinare pregătire la debutul campaniei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24, joi seara.

Gheorghiţă a adăugat că ritmul de vaccinare va creşte în perioada următoare.

”Ar trebui să ajungem lejer la peste 100.000 de persoane pe zi doar în centrele în care se vaccinează în acest moment, la care, sigur se vor adăuga alte trei modalităţi de vaccinare importante şi anume vaccinarea prin cabinetele de medicină de familie, vaccinarea cu centre mobile şi vaccinarea în centrele care vor fi amenajate de către marii operatori economici care şi-au arătat această disponibilitate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a mai declarat că timpul de aşteptare pe listă va scădea şi că din 10 aprilie fiecare peroană va şti cât are de aşteptat până la momentul vaccinării.

Elevii intră în vacanţă pentru o lună

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele