Coronavirusul provoacă demonstrații în Ucraina

0

Locuitorii unui oraş din centrul Ucrainei s-au ciocnit joi cu poliţia, au ars cauciucuri şi au aruncat cu proiectile într-un convoi de autobuze care transportau la un sanatoriu persoane evacuate din provincia chineză Hubei plasate în carantină.

 

Unii protestatari şi poliţişti au rămas la pământ, răniţi, în urma confruntărilor. Geamurile a cel puţin două autobuze au fost sparte, în timp ce persoanele evacuate stăteau după perdele.

Localnicii din Novi Sanzari se tem să nu se infecteze, chiar dacă autorităţile au insistat în mod repetat că nu este niciun pericol, iar preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel la calm.

Ucraina nu are cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus.Conflictul a izbucnit după o zi întreagă de tensiuni, în care protestatarii au blocat un pod care duce spre sanatoriul unde vor sta în carantină persoanele evacuare, timp de cel puţin două săptămâni, pentru a se asigura că nu sunt purtătoare de virus.Sute de poliţişti purtând echipamente de protecţie, dube ale poliţiei şi un vehicul armat au fost desfăşurate în zonă pentru a menţine ordinea, iar poliţiştii au strigat periodic ”să vă fie ruşine”, în timp ce oraşul aştepta sosirea evacuaţilor.Pe lângă 47 de ucraineni, în avionul care a aterizat în Ucraina s-au aflat şi 27 de argentinieni, precum şi cetăţeni din Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Costa Rica şi alte ţări.

O ucraineancă a refuzat în ultimul moment să fie evacuată pentru că autorităţile chineze nu i-au permis să îşi ia câinele cu ea, a anunţat ambasada ucraineană.

Citește și: Trump, ironii la adresa celui mai bun film la premiile Oscar

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele