Cosette Chichirău: PSD îl vrea rector pe viață pe Tudorel Toader!

0

Cosette Chichirău: PSD îl vrea rector pe viață pe Tudorel Toader! USR-ista Cosette Chichirău atrage atenția opiniei publice, dar și parlamentarilor care se pot declara ulterior, după vot, ”neștiutori”, că PSD vrea să transforme Rectorii în ”rectori pe viață”, ”în feude conduse de câte un etern”. Unul dintre beneficiari ar fi Tudorel Toader, rector la Universitatea din Iași și fost ministrul al Justiției în guvernările din timpul binomului penal Dragnea – Tăriceanu.

 

Mai mult, Toader este ministrul care a înființat infama ”Secția Specială”, un organ de control abuziv asupra justiție care a scăpat deja câțiva politicieni penali de dosare grele: Sebastian Ghiță și Viorel Hrebenciuc sunt cei mai notorii.

USR-ista Cosette Chichirău spune pe Facebook

Secția Specială a greșit în cazul adopției Sorinei în SUA

”Acesta este un ultim serviciu pe care pesediștii vor să-l facă avocatului penalilor. După ce au mai încercat și cu alte ocazii, PSD a reușit să strecoare un amendament care scoate limita de două mandate succesive pentru rectori. Practic, universitățile ar urma să devină feude conduse de câte un ”etern” care se înconjoară de fideli și care stă la putere nu datorită competenței, ci în virtutea relațiilor de vasalitate pe care și le-a creat de-a lungul anilor.

Modificarea care îi permite lui Tudorel Toader să rămână rector cât vrea el a fost adoptată ieri la Senat. Singurele voturi împotrivă au fost cele 12 ale senatorilor USR.

Îi solicit președintelui Klaus Iohannis să nu promulge această lege și s-o întoarcă la Parlament”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele