PSD, fără reprezentant la un important summit al Partidului Socialist European! Jurnalist: “O rușine națională”

0

Partidul Social Democrat nu a trimis niciun reprezentant la summitul Partidului Socialist European, care a avut loc miercuri, la Bruxelles. Jurnalistul Dan Alexe a primit confirmarea din partea PSE că niciun social-democrat nu a participat și a explicat cât de importantă era această întâlnire și care sunt implicațiile lipsei PSD de la discuții.

„Ca să nu fie nici o îndoială apropo de rușinea națională de ieri, când PSD-ul nu a trimis pe nimeni la summitul Partidului Socialist European (PSE), unde s-au hotărât numele candidaților la președinția Comisiei UE și s-a discutat strategia Brexit, adică exact ce ar trebui să preocupe România în perspectiva președinției UE peste două luni”, arată jurnalistul Dan Alexe.

Oficiali ai PSE i-au confirmat că PSD a fost invitat și că „ar fi fost partidul cel mai important, și numeric, și pentru că românii preiau președinția UE din ianuarie”.

„Vorbiți cu ei. N-au venit și nu au dat nici o explicație”, a fost răspunsul iritat din partea PSE, precizează jurnalistul.

„Așa că atunci când mai zice Dragnea lucruri despre UE, să știți că face ca leprele care nu merg la școală, dar mint acasă că îi persecută pedagogul”, comentează Dan Alexe.

Ca să nu fie nici o îndoială apropo de rușinea națională de ieri, când PSD-ul nu a trimis pe nimeni la summitul…

Publicată de Dan Alexe pe Joi, 18 Octombrie 2018

Printre participanți s-au numărat Sergei Stanishev, președintele PSE, mai mulți comisari europeni și premierii mai multor țări, precum Spania, Suedia, Portugalia sau Slovacia. De asemenea, a participat și Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Evident, de la discuții nu au lipsit liderii partidelor de stânga din UE.

Dan Alexe: PSD nu a arătat interes cine va conduce Comisia Europeană când alegerile au loc în timpul președinției României

„Nu sunt sigur că se înțelege enormitatea a ceea ce s-a întâmplat prin absența șocantă a PSD-ului de la summitul din Bruxelles. Carevasăzică ei ar fi numeric cel mai puternic partid socialist din Europa, cu circa jumătate milion de membri, parcă, adică la fel ca SPD-ul german și Labour în Anglia, doar că Labour n-au participat din motive logice de Brexit. Altfel zis, PSD sunt la fel de puternici ca SPD din Germania, sunt la putere în România, iar din ianuarie, peste două luni și jumătate, vor prelua președinția UE și totuși… nici măcar nu au venit. Nu au arătat interes pentru cine va conduce Comisia Europeană, când de fapt alegerile europene au loc în timpul președinției României. E mai mult decât insultător, e un mare deserviciu adus țării”, a mai spus Dan Alexe.

„Au participat și au votat măruntele partide socialiste din Polonia, Letonia etc., totul fiind dominat de minunații, cultivații poligloți și politicieni socialiști care sunt Jean Asselborn al Luxemburgului și Frans Timmermans al Olandei (acesta fiind desemnat unul din cei doi candidați pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, alături de comisarul slovac). Slovac! România, care ar fi trebuit să domine și să conducă reuniunea, nici nu a fost prezentă. De frică și rușine, probabil. Ce să discute Dăncilă cu înspăimântătorul Timmermans care o întreabă în șase limbi de ce ucide justiția? Ce să vorbească Dragnea cu belgianul Elio Di Rupo, homosexual declarat?”, a mai scris jurnalistul pe Facebook.

Dan Alexe subliniază că „din rușine și mârlănie au stat acasă, când de fapt asta trebuia să fie reuniunea lor, ei trebuiau să facă să sclipească România, prin forța numerică a partidului și prin președinția UE care vine din ianuarie. Dar s-au pitit. (…) Aici ar trebui să dea ei socoteală, pentru că de fapt cauzează un rău enorm țării prin fuga asta de responsabilități și refuzul de a prinde și a folosi cele mai elementare ocazii de a-și promova țara. Dar prostia a rămas pitită acolo în tindă. Cum să vii tu să te uiți în ochii sarcastici ai lui Timmermans? De unde știi dacă cumva “nu te respectă”?”, a concluzionat Dan Alexe.

Citește și Iohannis:PSD-ALDE nu legiferează corect și transparent, OUG pe Justiție e foarte îngrijorătoare!

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele