Costul orar al forţei de muncă a crescut

0
- Reclama -

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în trimestrul III 2022, comparativ cu trimestrul II 2022, o rată de creştere de 0,63% şi de 10,89% comparativ cu trimestrul III 2021, potrivit datelor publicate Institutului Naţional de Statistică (INS).

 

”În trimestrul III 2022 comparativ cu trimestrul II 2022, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 0,63%. În trimestrul III 2022 comparativ cu trimestrul III 2021, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 10,89%”, arată datele INS.

Faţă de trimestrul II 2022, cele mai semnificative creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în învăţământ (18,79%), ca urmare a vacanţei şcolare şi, în consecinţă, a diminuării timpului efectiv lucrat, în industria extractivă (7,53%), respectiv în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (2,17%).

Însă costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a scăzut în majoritatea activităţilor economice comparativ cu trimestrul precedent. Cele mai semnificative scăderi s-au regăsit în intermedieri financiare şi asigurări (-6,96%), respectiv în tranzacţii imobiliare (-5,23%).

- Reclama -

UE dorește înființarea unui Tribunal Special care să judece ”crimele Rusiei în Ucraina”

Faţă de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forţa de muncă a crescut cu 0,62%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 0,85%.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele