Cozmin Gușă, despre Adina Florea: “Dacă e un joc, e unul cinic, dar îl cred în stare pe Toader de aşa ceva”

0

Cozmin Gușă susține, referitor la propunerea Adinei Florea la conducerea DNA și controversele care îl vizează pe magistrat, că nu este exclus ca Tudorel Toader să fi făcut această propunere tocmai pentru ca președintele să o refuze.

”Dacă este un joc, este unul cinic, dar îl cred în stare pe vicleanul Tudorel Toader de aşa ceva, nu vreau să mai speculez dacă s-au plătit şi bani pentru o asemenea numire, dar e posibil, având în vedere dorinţa nebună a grupului din jurul lui Dragnea de a avea o asemenea sculă pe mână, au văzut ce au făcut Băsescu şi Coldea cu DNA-ul, dar ei vor să facă de trei ori mai rău, dar pentru asta au nevoie de un om şi mai rău, cu killer instinct”, a spus Cozmin Gușă la Realtatea Tv.

“Dacă este să stăm strâmb şi să judecăm drept, nu se poate trece peste aceaste suspiciuni în evaluarea domnişoarei Florea decât în urma unei decaraţii de integritate, având în vedere judeţul din care provine. Acolo, la nivelul CJ Constanţa, coordonat de baronul roşu Felix Stroe, este o caracatiţă care, după înfrângerea, sau mai bine spus aparenta înfrângere a ”caracatiţei Mazăre”, dovadă că fostul edil e bine-mersi în Madagascar, a preluat această influenţă de tip mafiot, caracteristică unui judeţ port. Jurnaliştii locali, cu vechi ştate, pe care-i cunosc bine, mi-au povestit despre noua neo-dictatură din Constanţa, coordonată de Felix Stroe si Ion Dumitrache, şi mi-au descris presiunile şi complicităţile pe care le-a desfăşurat Stroe cât timp a fost ministrul Transporturilor, în favoarea acestei caracatiţe locale. Un sistem din care, cel puţin la nivelul unor vechi prietenii şi legături, face parte şi tatăl candidatei la şefia DNA. Dacă vorbiţi cu oameni din Constanţa, dar şi de la centru, o să vă spună că tatăl Adinei Florea este protejatul celor 2 şefi, Stroe si Dumitrache. Acum, dacă asta contează, este obligaţia domnişoarei procuror să spună în ce fel poate fi influenţată de relaţiile familiei”, a declarat Guşă.

Referitor la verificările făcute la parchetul de la care provine Adina Florea în legătură cu protocolul secret publicat de Darius Vâlcov, consultantul susține că ar trebui ca totul să se tranșeze rapid.

“Lucrurile se vor lămuri rapid şi dacă se dovedeşte că există legături, evident că această candidatură pică. Dacă nu, însemnă că este o coincidenţă, dar în mod cert numele care au influenţă în justiţie, atât la nivelul Constanţei, cât şi la vârf, au fost implicate, e vorba de o întreagă acţiune prin care Justiţia să fie maculată, SRI să fie pus cu botul pe labe, totul ca să nu se vadă mecanismul prin care Liviu Dragnea şi ai lui ar dori să numească la DNA nu pe cineva care aduce pace şi ordine, ci pe cineva care să lucreze pentru ei, în folosul lor, să le închidă dosare şi chiar să fie folosit ca instrument de luptă împotriva adversarilor politici. Dacă un asemenea grup ar ajunge să aibă influenţă asupra unui viitor şef al DNA, atunci clar că nu avem nevoie de aşa ceva, şi mă refer la noi românii. Recuperarea DNA este esenţială pentru ca ţara să nu derapeze”, a precizat Gușă.

Citește și Liviu Pleșoianu se vede deja președinte după ce acesta a reazlizat un sondaj propriu! Senatorul e supărat pe Tăriceanu

De Vlad Mitu

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele