Crăciunescu: „Facem geometrie din fotbal, nu e normal. Fotbalul e pentru oameni, nu pentru camere” (AUDIO)

0
- Reclama -

Fostul arbitru internațional a vorbit la Sport Total FM despre ultimele greșeli ale brigăzilor din Superligă și a atras atenția asupra regulii offside-ului, pe care și-o dorește schimbată cât mai curând.

 

Crăciunescu crede că tehnologia VAR a “robotizat” fotbalul, iar deciziile „la milimetru” nu sunt în spiritul jocului, drept pentru care propune ca regula să fie ajustată, iar jucătorul care este considerat în afara jocului să aibă un spațiu vizibil între el și adversar:

Este un VAR care nu limpezește, la noi tulbură lucrurile VAR-ul, nu poate să lămurească. Unele faze sunt de competența VAR-ului, dar eu sper că International Board va schimba regula offside-ului, care mi se pare una pe care ei au dus-o la niște limite în care numai VAR-ul poate să decidă, nu și omul. Fotbalul nu este creat pentru microscoape, fotbalul este creat pentru ca toată lumea să vadă lucrurile clare și cred că la offside se va interveni și se vor schimba regulile jocului. Eu aș propune, domnule, ești în offside când între tine și adversar e un spațiu, cum ziceam eu, fanta de lumină. Se va ajunge aici, o să vedeți, pentru că așa mi se pare normal. Dacă punem 10 camere și tragem 10 linii, și linia e îngustă sau nu… Nu ăsta e fotbalul. Facem geometrie din fotbal și nu mi se pare normal. Cred că nu se va sta pasiv la așa ceva, fiindcă fotbalul e pentru oameni mai mult, nu camere care să ne dea verdictele. Fotbalul e practicat de oameni, nu e un fotbal între camere”, a explicat Crăciunescu la Sport Total FM.

Interviul integral poate fi asculat pe site-ul www.sptfm.ro, sau prin link-ul de mai jos.

- Reclama -

Citiți și: Ion Crăciunescu, despre arbitrajul la CM: „Nu se merge pe diversitate, ci pe politic” (AUDIO)

https://sptfm.ro/ion-craciunescu-vrea-regula-offside-ului-schimbata-facem-geometrie-din-fotbal-nu-e-normal-fotbalul-e-pentru-oameni-nu-pentru-camere-care-sa-dea-verdicte/

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele