Crește norma de hrană din spitale

0

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, marţi, că norma de hrană pentru pacienţii internaţi în spitale va creşte la 20 de lei pe zi, de la 11 lei pe zi, precizând că majorarea înseamnă un efort suplimentar de 100 de milioane de lei până la sfârşitul acestui an.

 

“Am făcut o estimare, o normă de hrană de 20 de lei faţă de 11 lei în momentul de faţă, având în vedere numărul de zile de spitalizare din România, care ar fi posibil în acest, ar înseamna un efort suplimentar de circa 100 de milioane de lei până la sfârşitul acestui an. Pentru cele nouă luni care au rămas din acest an ar fi un efort de 100 de milioane de lei pentru toţi pacienţii care se internează în România, la un nivel de 20 de lei. Sigur că dacă discut de un nivel de 22 de lei este ceva mai mult, dar am vrut să aveţi o idee legată de nivelul de finanţare necesar”, a declarat Alexandru Rafila, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că Parlamentul poate găsi şi o altă sursă de finanţare pentru norma pacienţilor, nu neapărat din bugetul spitalului.

”Putin este un om într-o cuşcă”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele