Crește numărul de paturi la terapie intensivă

0

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat anunţă că două unităţi de terapie intensivă mobilă vor fi amplasate pe lângă două spitale din Capitală, respectiv la Spitalul Sfântu Ioan şi, cel mai probabil, la spitalul Victor Babeş, cele două adăugându-se TIR-ului ATI cate funcţionează la Institutul Marius Nasta.

 

Arafat anunţă de asemenea că, în ultimele zece zile, aproape 500 de ventilatoare pentru ventilaţie non-invazivă au fost trimise în secţiile COVID din interiorul spitalelor.

„Clar că la acest moment există posibilitate de creştere. Spre exemplu, la Iaşi se redeschide spitalul de campanie, spitalul de la Leţcani care a fost închis după ce s-a liniştit situaţia pe durata iernii. La Bucureşti, pe lângă unitatea mobilă de terapie intensivă care este la Spitalul Marius Nasta, acum instalăm una la Spitalul Sfântu Ioan şi una, probabil, va fi instalată lângă spitalul Victor Babeş”, a declarat Arafat.
El a explicat că se iau aceste măsuri „pentru că locurile nu sunt suficiente”. Conform lui Raed Arafat, „există premise” şi pentru creşterea capacităţii secţiilor de terapie intensivă din interiorul unor spitale.
Acesta a precizat că în secţiile COVID au fost distribuite în ultimele 10 zile aproape 500 de ventilatoare pentru ventilaţie non-invazivă.
„Au început colegii să le instaleze. Deci există mai multe măsuri pe carele luăm în acest moment şi pe partea de suplimentare de dotare şi pe partea de suplimentare de locuri ”, a adăugat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a menţionat că a semnat ordinele de detaşare pentru mai mulţi medici şi medici rezidenţi care „pleacă în mai multe zone să ajute”.

Cîțu vrea cel puțin 1600 de paturi la ATI în România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele