Cristian Tudor Popescu: “Când a început revolta lui Ţuţuianu? După ce a fost scos de la MApN unde fusese băgat”

0

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre momentele tensionate din PSD şi despre înregistrările din ultimele zile, în care liderul PSD Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu a lansat critici la adresa mai mult lideri social-democraţi. PSD s-a comportat precum “un partid de maimuţe”, deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea să o propună premier pe Sevil Shhaideh, a acuzat Ţuţuianu. „N-a găsit cel mai bun animal pentru asta Ţuţuianu”, a spus jurnalistul.

El a explicat şi cum sa ajuns la aceste declaraţii şi tensiuni.

„E prima dată când acest om spune despre întreg partidul partid de maimuţe. Şi acest lucru rămâne. E o expresie din topor, n-are nicio subtilitate, e grosiera şi o să rămână în mintea multor PSD-işti de rând.

N-a găsit cel mai bun animal pentru asta Ţuţuianu. A vrut să spună să folosească de la maimuţe imitaţia. Maimuţa ştim că nu e capabilă de inteligenţă, să gândească, dar e capabilă să imite foarte multe acţiuni foarte bine. Asta a vrut să spună – că întreg partidul s-a mulţumit să-l imite să-l maimuţărească pe şef pe Dragnea.

Pentru că a zis Dragnea: pun eu premierul, ştiu eu pe cine – şi toţi au spus: bine, dacă îl pui matale noi nu mai zicem nimic. Asta s-a întîmplat acum doi ani. Vasăzică, domnul acesta care s-a inclus în rândul primatelor era maimuţă de la Crăciunul lui 2016 şi nu l-am auzit să se revolte.

Când a început revolta lui Ţuţuianu? După ce a fost scos de la MAPN unde fusese băgat. Până atunci, nicio problemă. Toţi cei care au ridicat glasul acum în CEx au tăcut lungă vreme pentru că nu li se luaseră banane de către <<King Louie>> al lor. În clipa în care s-au simţit atacaţi au început să vorbească”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, unul dintre semnatarii declaraţiei prin care i s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, spune, conform unor fragmente din înregistrări prezentate marţi seară de România TV, că PSD s-a comportat precum “un partid de maimuţe”, deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea să o propună premier pe Sevil Shhaideh, califică drept ”o tragedie” calitatea Guvernului, iar despre ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, spune că “este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbeşte cineva cu el”, iar singura legătura a acestuia cu economia este faptul că “a avut o vulcanizare”. În replică, Ţuţuianu a declarat că sunt înregistrări din şedinţe pe care le-a avut cu primari şi consilieri judeţeni, care au fost “livrate prelucrate”, cu pasaje scoase din context.

Citește și Cristian Tudor Popescu:E un semn foarte rău pentru Dragnea. BOR face rar astfel de gesturi

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele