Cristian Tudor Popescu: „Liviu Dragnea a insultat românii pentru un vot în plus în Camera Deputaților, făcându-i suboameni”

0

Liviu Dragnea a insultat românii pentru un vot în plus în Camera Deputaților, făcându-i suboameni, a spus Cristian Tudor Popescu, despre legea votată de două ori, miercuri, în Parlament, cu privire la adoptarea legii pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului. „Prin această lege au conferit pentru prima dată după al Doilea Război Mondial maghiarilor din Transilvania statutul de rasă superioară”, a subliniat jurnalistul.

„Curat porcărie! Au beneficiat de ea, cum o califică drept porcărie? E minunat acest Kelemen Hunor. E mai unsuros decât Tudorel Toader. Sunt două lucruri aici, unul mai grav decât altul. Prin modul în care este redactată această lege, destule ONG-uri – care se ocupă cu vârstnicii, cu copiii, cu persoanele cu dizabilități – vor fi aproape în imposibilitatea de a funcționa. Ba chiar vor fi desființate în termen de 30 de zile, pe loc practic, dacă nu reușesc să indice acești beneficiari. Asta deja este criminal”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de Seară.

„Pe domnul Kelemen îl cheamă Hunor. De unde vine numele ăsta? Hunor e fiul unui gigant, uriaș, nu e fiul unui om obișnuit. Împreună cu fratele lui Mogor, acești doi frați sunt strămoșii, primii strămoși ai hunilor și maghiarilor, Hunor-Moghior. Întâi a fost Attila în secolul V, apoi maghiarii cu Arpad în secolul IX și au vrut să asigure continuitatea asta în Ungaria, a maghiarilor continuatori ai hunilor. Folosind această origine supraumană pe care o dă legenda pentru rasa hungaro-maghiară, prin secolul XVI, un jurist a produs un opus juridic care a funcționat 300 de ani, până la Revoluția de la 1848, prin care nobilii maghiari, numiți popor, aveau toate drepturile, iar șerbii, iobagii erau numiți plebe. Nobilii maghiari erau urmașii lui Menrot. Erau o rasă supraumană, în vreme ce iobagii, adică majoritatea, românii din Transilvania, erau suboameni. Asta a fost legea scrisă a regatului Ungariei vreme de sute de ani. Și după 1848 acest sentiment al rasei superioare, ei au drepturi care niciodată nu vor fi accesibile suboamenilor, ființelor inferioare, valahii, mămăligarii. Asta a făcut acum coaliția, cu domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu în frunte, prin această lege au conferit pentru prima dată după al Doilea Război Mondial maghiarilor din Transilvania statutul de rasă superioară. Numai ONG-urile minorității maghiare beneficiază de scutirea de a declara beneficiarii. E vorba de o lege financiară, de spălare a banilor, în care se practică această discriminare pozitivă cruntă: maghiarii nu se supun acestei legi, așa cum se supun ființele inferioare: românii. Este prima dată când se practică genul acesta de discriminare după zeci de ani”, a spus jurnalistul.

„E același lucru”, a subliniat el, la precizarea că sunt exceptate ONG-urile și asociațiile tuturor minorităților.

„Niște persoane, pe criterii etnice, discriminare etnică. Că tot se plângeau unii UDMR-iști pe la UE că sunt discriminați. Uite discrimnare aici, în favoarea ungurilor. Ei sunt deasupra legii. Minoritățile sunt deasupra legii, cine sunt sub lege să fie striviți de ea – copiii, vârstnicii, persoanele cu dizabilități, români. Asta a făcut onor coaliția de la putere, în cap cu domnul Dragnea”, a mai spus jurnalistul.

„Oamenii ăștia nu înțeleg. Dragnea e disperat să nu piardă majoritatea în Camera Deputaților, dar chiar poți să faci așa ceva, chiar poți să insulți în felul acesta românii? Nu e prima dată! Au mai făcut-o, tot acest domn Dragnea, când a insultat Ziua Națională a României punând 15 martie 1848 pe același plan cu 1 decembrie 1918. Are o înclinație spre așa ceva. Să înțelegem cam ce suntem în viziunea domnului Dragnea pentru un vot în plus”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele