Cristian Tudor Popescu mărturisește cum a refuzat un plic cu bani trimis de Liviu Dragnea

3

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre Victoria in CEx-ul PSD al lui Liviu Dragnea contra nemulțumiților din partid. Juranalistul a dezvăluit metodele prin care Dragnea reușeste să convingă să oamenii treacă de partea sa, mărturisind o experinența proprie despre felul în care Dragnea a încercat să îl cumpere în trecut.

“Ce a făcut dl Dragnea ca să obțină acest rezultat? Cred că imaginea care ne explică cel mai bine, care reprezintă cel mai bine procedeul dlui Dragnea vine de la o întâmplare personală, a mea cu dl Dragnea. Era de Crăciun în 2015, după ce Victor Ponta fusese debarcat. Dl Dragnea a profitat atunci de situație și printr-o lovitură de stat – cum ne-am obișnuit să spunem când e vorba de PSD -, l-a debarcat pe Victor Ponta. De Crăciun apare în fața casei mele o barcă, o șalupă 4X4, din care descinde o persoană, altfel foarte gracilă și simpatică, de la PSD – interesant, nu din zona dlui Dragnea, ci din zona dnei Firea – și extrage din dricul ăla un coș superb, de răchită, mare, ambalat în țiplă, cu crenguțe de brad, cu flori, și înăuntru erau așa era o sticlă de whisky, dar nu Johnnie Walker, era un un scotch single malt adevărat, o sticlă de șampanie franțuzească, precum și alte foie gras, terine, somoane, să mă omenească și pe mine. Îi zic: «Ce e chestia asta?» Îmi spune: « De la dl Dragnea.»

Pachetul se termina cu un țugui al tiplei și acolo era un plic. Și în plic erau felicitările de Crăciun ale dlui Dragnea și o carte de vizită. Zic: «Asta e pentru mine de la dl Dragnea?» «Da.» « Frumos, foarte frumos. Poți să îmi spui și mie un lucru? Cam la câți din presă a mai trimis setul acesta de obiecte? » « A, la toate persoanele importante, care contează. » «Spune-i că îi multumesc foarte mult și că rețin felicitarea. » Am luat plicul de acolo. Domnișoara se uita. « Chiar nu luati?» « Nu. Vă rog eu, rețin plicul și îi mulțumec mult dlui Dragnea»”, a spus jurnalistul la Digi24.

Citește și Dezvăluiri din şedinţa CEx:Dragnea, critici dure la adresa lui Tăriceanu! Liderul ALDE a intervenit pentru Tudorel Toader

De Vlad Mitu

 

3 comentarii

  1. Titlul ne spune: “cum a refuzat un plic cu bani” d-l CTP.
    Dar ce sa vezi? Din articol reiese ca de fapt CTP-ul A LUAT PLICUL si a refuzat cosul cu merinde!!! Si a mai specificat d-l CTP ca in plic NU ERAU BANI ci era doar o felicitate si o carte de vizita.
    Manipulare ordinara a ziarului Informateca, sau o greseala de interpretare?

  2. Totusi… totusi… un minim bun simtz ne oblige sa intrebam: unde sunt banii “din titlul” articolului ? Sau felicitarile din plic erau scrise pe banknote… ceea ce d-l CTP nu afirma, totusi ? Asa se face journalism in RO ? NU ca as vrea sa-l apar pe d-l Dragnea, dar nici chiar asa ! PS. Nu sunt PSD-ist, dar incerc sa nu depasesc limita bunului simtz. D-l CTP nu are nici-o vina, in schimb autorul stirii/relatarii/articolului intrece orice limita. Asa se face, repet, journalism in Romania ?

  3. Deci era o domnișoară, se înțelege în final. Să nu mai spui că ești și scriitor, C. T Popescu, și mai ales prozator! Un prozator ar fi mărturisit: ”Aș fi reținut domnișoara, dar…” Sau ”Mi-ar fi plăcut să rețin mesagerul, dar, ca orice PSD-istă…”, ori: ”de o venerică te mai vindeci, dar de Morbul PSD…”
    Cât despre cadou, nu trebuia returnat, ci dat la vreu nevoiaș, că ce-i de haram, vorba ceea: Haram geldi, haram giti…

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele