Cristina Neagu a ales să se opereze în Belgia, în urma accidentării suferite la Europeanul de handbal din 2018

0

Handbalista Cristina Neagu speră să revină cât mai repede pe teren. Handbalista a plecat să se opereze în străinătate la clinica doctorului cunoscut pentru că i-ar fi greșit operația lui Van Basten.

Deși a luat în considerare mai multe variante pentru locul operației, Neagu a ales tot clinca doctorului Marc Mertens, care a operat-o și în 2013,  în urma unei accidentări suferite la genunchiu stâng, pe vremea când juca pentru Oltchim. Atât intervenția chirurgicală, cât și recuperarea au decurs foarte bine la acea vreme, Neagu revenind după 6 luni pe teren, într-o formă sportivă foarte bună.

Azi dimineață, Cristina a plecat spre Belgia, urmând ca miercuri să fie operată și a dorit să le transmită fanilor un mesaj.

Neagu și-a asigurat fanii, pe rețelele sociale, că are încredere în reușita acestei intervenții și, cu îndârjirea cu care ne-a obișnuit, a afirmat că va reveni mult mai puternică pe teren.

Deși profesorul Marc Mertens este unul dintre cei mai cunoscuți ortopezi în lumea sportului, la clina acestuia operându-se sportive celebri, se spune că operația unui  fotbalist cunoscut, Marco van Basten a fost un eșec, acest fiind nevoit să-și încheie destul de timpuriu cariera, la doar 31 de ani.

Cristina a postat azi, la plecare, un mesaj pe reţelele sociale, prin care a anunţat plecarea. “Dragilor, astăzi plec în Belgia, iar mâine are loc operația la genunchi! Să îmi țineți pumnii!”.

Cristina Neagu a suferit o rupture a ligamentului încrucișat anterior al genunchiului drept în minutul 52 al partidei cu Unguria de la Europeanul de handbal din 2018. În timp ce Cristina era în posesia mingii, o apărătoare adversă a contrat-o și handbalista s-a prăbușit pe teren strigând de durere. Deși nimeni nu știut cu exactitate ce se întâmplase în acel moment, toți urmăritorii partidei au știut că este vorba despre  o accidentare destul de serioasă.

„Am simţit imediat că lucrurile nu stau bine. Deşi toată lumea mă încuraja, că poate e doar o întindere şi nu e nimic grav, eu am ştiut de atunci că nu mai e nimic de făcut. Aveam experienţa primei accidentări la celălalt genunchi”, a povestit în timpul Euro 2018, Cristina.

Interul stânga al lui CSM București și al naționalei României, declarată de 3 ori cea mai valoroasă jucătoare a lumii nu se lasă descurajată de această accidentare

„Mental sunt bine, mă simt bine. Sunt pregătită pentru operaţie şi gata să revin pe teren, mai puternică decât oricând. Am mai făcut-o în două rânduri, şi după operaţia de la genunchiul stâng, şi după cea de la umăr. Veţi vedea, peste 6 luni, o Cristina Neagu jucând la fel de bine cum a făcut-o la Euro 2018″, a declarat Neagu.

Autor: Cosmin Rădulescu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele