Cristina Tarcea: A venit sezonul revocărilor şi la ÎCCJ, s-a pus în mişcare marea maşină a manipulării

0
- Reclama -

Preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, a afirmat marţi că „a venit sezonul la revocări şi la Înalta Curte”, fiind pusă în mişcare „marea maşină a manipulării”, după ce ar fi fost acuzată că ar fi pus presiune pe judecători când le-a solicitat să termine de redactat, de motivat hotărârile restante.

„Se pare că şi dumneavoastră sunteţi conştienţi, nu numai eu, că a venit sezonul la revocări şi la Înalta Curte. Pentru că politicienii pot să o facă mai greu în ceea ce priveşte un judecător, s-a pus în mişcare marea maşină a manipulării. Şi de ce spun asta? Pentru că mi se impută faptul că am pus presiuni asupra judecătorilor datorită împrejurării că i-am rugat ca în timpul vacanţei judecătoreşti să termine de redactat, de motivat hotărârile restante. Subliniez: hotărârile restante. De ce spun că este o manipulare? La data de 1 martie a fost analizată în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii candidatura fostului preşedinte al Secţiei penale pentru a fi reînvestit în funcţie, iar unul dintre motivele pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins această candidatură a fost şi faptul că nu a sesizat Inspecţia Judiciară pentru redactarea hotărârilor restante. Să înţeleg de aici că CSM a făcut o presiune asupra judecătorilor?”, a declarat Cristina Tarcea, la intrarea în CSM.

Ea a adăugat că, recent, Inspecţia Judiciară a solicitat tuturor instanţelor din ţară, inclusiv Înaltei Curţi, să prezinte situaţia hotărârilor restante. „Să înţeleg de aici că Inspecţia Judiciară a făcut presiuni asupra judecătorilor? Exact acelaşi lucru l-am făcut şi eu”, a spus Tarcea.

Citește și Cristina Tarcea, șefa ICCJ, răspuns pentru Tudorel Toader: „Cine cât înţelege şi cât poate să înţeleagă”

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele