Cristina Tarcea: “Nu este un secret că a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecători”

1

Președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, a declarat, joi, înainte de tragerea la sorți a noilor completuri de 5 judecători, că a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecători, precizând că tragerea la sorți ar trebui aplicată și completurilor de 1, 2 și 3 judecători din țară.

Președintele instanței supreme a spus că epopeea completurilor de 5 judecători continuă și că are rezerve că acesta va fi ultimul episod.
Cristina Tarcea a atras atenția că, mai mult sau mai puțin discret, a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte.
“Cred că este de datoria mea, în calitatea de reprezentant al puterii judecătorești, să vă atrag atenția asupra unui alt lucru asupra căruia ar trebui să mediteze toată lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecători. Nu este un secret pentru nimeni faptul că, mai mult sau mai puțin discret, a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte, iar eu vreau să vă reamintesc faptul că la Înalta Curte nu sunt numai completuri de 3, ci și de 2 și de 1, iar că, în măsura în care apreciem că tragerea la sorți reprezintă un element al procesului echitabil, în egală măsură acest element trebuie aplicat tuturor completurilor de 3, 2 și un judecător din țară. Vă rog să meditați asupra acestui subiect”, a declarat Cristina Tarcea.
Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a reiterat ideea potrivit căreia actuala tragere la sorți a completurilor de 5 judecători se face pentru anul 2018. Este a treia tragere la sorți a completurilor de 5 pentru acest an.
O nouă tragere la sorți a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc joi, în urma deciziei CSM, care a cerut refacerea acestora și a stabilit și înființarea unora noi. La unul din completurile de 5 se află și procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare, proces amânat din cauza deciziilor privind refacerea completurilor.

1 comentariu

  1. Surpriza! D-na C. Tarcea a inceput sa gandeasca preventiv. Este bine. Pentru a o ajuta ar fi bine sa se hotarasca si soarta bilelor din import pentru tragerea la sorti. Cum scrie in lege ? Sunt de unica folosinta? Daca nu, care-i durata de viata (in extrageri)? Este stabilit organismul intern sau extern de omologare? Cine si cand da liber pentru folosirea lor la extragere? Poate cineva sa conteste culoarea? Daca se modifica culoarea sau prezinta zgarieturi se mai pot folosi? Bilele au acelasi regim ca la loteria romana? Care regulament este mai bun? Al Justitiei sau Loteriei? Se va da o lege unica? (Eventual si cu cel al loteriei bonurilor de la ANAF). Daca cineva zice ca Justitia apeleaza la sistemul loteriei pentru condamnarea inculpatilor este doar o exprimare deficitara ca si numarul spitalelor, autostrazilor, pensiilor speciale multe si mari degeaba..

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele