CSM îl contrazice pe Iordache

0

Consiliul Superior al Magistraturii a dezmințit, marți seară, că a propus ca la infracțiunile de abuz în serviciu și delapidare pentru funcționarii publici să existe un prag de 50.000 de euro. CSM a publicat reacția după ce Florin Iordache, cel care conduce comisia specială de modificare a Codurilor Penale, a făcut anunţul în numele său.

Comunicatul CSM: 

„Consiliul Superior al Magistraturii nu a propus instituirea unui prag valoric în cazul vreunei infracţiuni, cu atât mai puţin în cazul infracţiunii de abuz în serviciu săvârşită de funcţionarii publici sau în cazul infracţiunilor de corupţie.

Consiliul a înaintat Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, un punct de vedere asupra solicitării Ministerului Finanţelor Publice, de modificare a Legii nr.241/2005 privind evaziunea fiscală.

În acest cadru s-a urmărit orientarea spre recuperarea prejudiciului şi nu preeminenţa măsurilor punitive.

În contextul mai larg al dezbaterilor asupra modificărilor Codului penal, Consiliul a propus o abordare integrată a infracţiunilor economice, printr-o nouă variantă de incriminare a articolului 308 din Codul penal, care reglementează exclusiv infracţiuni săvârşite în mediul privat.

Subliniem, aşadar, că varianta de nepedepsire sau de atenuare a pedepsei, propusă de Consiliu, vizează anumite fapte săvârşite exclusiv de angajaţii din mediul privat, iar nu de către funcţionarii publici.”

Citeşte şi Florin Iordache, protector al infractorilor din administrație și prieten al nopții și cap de familie de bugetari

Florin Iordache conduce comisia specială unde au loc modificări controversate a legilor Justiției.

Florin Iordache a fost ministrul al justiţei pentru o scurtă perioadă de timp,  – , acesta anunţându-şi demisia din funţia de ministru al justiţiei din  fostul guvern Grindeanu, după valul de proteste din iarna anului trecut.

Protestele au avut loc ca urmare a deciziei de a promulga OUG 13 pe furiş fără ca nimeni să nu afle „noaptea ca hoţii”.

Florin Iordache nu este prima dată când fie dezinfromează, fie preferă să nu ţină cont si de opiniile altor instiuţii şi dă semne de grabă.

Inclusiv instiuţiile europene sunt tratate cu indiferenţă si superficalitate de către fostul ministru al justiţiei.

Fostul ministru făcea chiar spre sfârşitul lunii precedente o declaraţie cel puţin halucinantă: „Comsia de la Veneţia nu poate fi peste deciziile CCR. Nu poate decât să constate că acele modificări sunt constituţionale, legale, normale”. Aceasta declarţie venea după ce Comisia APCE dadu-se undă verde solicitării PNL de a aduce modificarea legilor justiţiei la Comisia de la Veneţia.

 

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele