Drumarii au început deszăpezirea Trasfăgărășeanului

0

Drumarii au început să deszăpezească DN 7 C – Transfăgărăşan, unde în unele zone stratul de zăpadă ajunge şi la cinci metri, pentru redeschiderea traficului de la 1 iulie. Deocamdată, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, nu se poate ajunge decât cu telecabina.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drumul urmând să fie redeschis de la 1 iulie.

Stratul de zăpadă depus pe şosea este consistent, în unele locuri troienele ajungând şi la cinci metri, informeaza News.ro.

DN 7C – Transfăgărăşan face legătura între judeţele Sibiu şi Argeş şi este închis, anual, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) şi kilometrul 131 (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), pe celelalte porţiuni circulaţia fiind permisă tot timpul anului.

În prezent, la Bâlea Lac se poate ajunge doar dinspre Sibiu, din DN 1. Până la Bâlea Cascadă traficul este deschis, dar de acolo se continuă cu telecabina.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă la Bâlea Lac depăşeşte 20 de centimetri.

Transfăgărăşanul a fost construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din România.

Şoseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri şi viaducte, dar şi cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac, de 887 de metri.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele