Vlad Cosma, aproape de o condamnare pentru infracțiuni de evaziune fiscală

1
- Reclama -

Tribunalul Prahova a finalizat cercetarea judecătorească și a rămas în pronunțare în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani al fostului deputat PSD, Vlad Cosma, potrivit portalului instanțelor de judecată.

 

În sala de judecată procurorul de ședință a cerut detenția efectivă. Pronunțarea a fost stabilită pentru data de 3 august 2020.

Vlad Cosma este acuzat de instigare la evaziune fiscală și spălare de bani în legătură cu sponsorizarea ilegală a campaniei electorale a PSD Prahova din 2012. Prejudiciul se ridică la peste 210.000 de lei.

În dosar sunt judecați și oamenii de afaceri Răzvan Alexe și Lucian Petrică Uşurelu, cel din urmă administrator al firmei Allisano Business Park.

- Reclama -

Familia baronului penal Mircea Cosma

Vlad Cosma nu este la primul dosar penal. În 2016, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar de corupție. În același caz, tatăl lui, fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a primit 8 ani de detenție.

Cei doi, partea tare a familiei Cosma, sunt acuzați că, între 2010 și 2013, ar fi primit mită un milion de euro de la patronii unor firme de asfaltare și deszăpezire ca să le acorde contracte.

În aprilie 2018, sentința a fost anulată de un complet de 5 judecători al ÎCCJ, condus chiar de vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, pe fondul acuzațiilor (nedovedite încă) privind fabricarea unor probe (în alte dosare) de către foștii procurori DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu, zis Portocală.

Citește și despre fora lui Vlad Cosma: Andreea Cosma, condamnată la 4 ani de închisoare

Decizia CCR care a anulat sentințele date de completurile de 3 judecători de la ÎCCJ pe motiv că aceste completuri nu erau specializate pe corupție, așa că procesul se va judeca de la zero la Tribunalul Prahova.

În ianuarie 2020, grație acestei situații, Mircea Cosma a revenit în fruntea PSD Prahova, după ce în 2016 s-a retras din viața publică pe fondul dosarului de corupție.

Președinte al PSD Prahova este Bogdan Toader, șef și la CJ Prahova, despre care se cunoște că este creația lui Mircea Cosma, fiind mâna cu care baronul conduce încă județul.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele