Taxa COVID în restaurantele din România

Stefan Alexiu

Unii patroni de restaurante din România au apelat la „taxă de coronavirus” în perioada post pandemie.

Măsura nu este una nemaivîzută, ci împrumutată din afară. Şi în alte ţări europene, de exemplu Danemarca, patronii din domeniu au apelat la astfel de taxe.

Patronul restaurantului care şi-a taxat clienţii cu 5 lei – taxa COVID-19 – a afirmat pentru economica.net: „Am pus-o din cauza costurilor de distanţare socială ale restaurantului. Şi pentru că toată lumea făcea aşa. Şi celelalte restaurante, şi dentiştii”, a spus acesta.

ANAF: „Taxa aceasta nu are niciun suport legal”

Administraţia Naţională de Administrare Fiscală, FISC-ul, aşa cum este cunoscut, notează că taxa nu are niciun suport legal.

ANAF ne cere să interacționăm de la distanță cu unitațile fiscale

„Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu. Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţia Consumatorului”, au notat responsabilii din cadrul ANAF

Din păcate, și unele cabinete stomatologice au taxat pacienții cu această ”amendă” chiar și cu valori de 1.000 lei.


Citeste si...  Asociația Română de Factoring: „Noul sistem de plată defalcată a TVA – va genera blocaje majore în economie”
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *