UPDATE: CSM prezintă raportul de activitate pentru anul 2021

0
siij

”Îmi doresc ca discuţiile despre reforma sistemului judiciar să fie mai puţin politizate de partide, pentru ca accentul să fie pus pe substanţa propunerilor, şi nu pe câştigul de imagine”, a afirmat preşedintele.

 

„Aşteptările românilor de a avea un sistem de justiţie modern, independent şi funcţional sunt la fel de actuale şi legitime. Pandemia şi schimbările din mediul politic autohton au frânat reformele demarate în anii trecuţi, însă acestea nu mai pot întârzia. România are nevoie de un cadru legislativ stabil şi coerent, procesul de revizuire a legilor justiţiei trebuie să fie finalizat, iar anomalii precum cele generate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, înlăturate.”, a afirmat preşedintele.

Vezi și Stelian Ion spune că PNL nu a vrut desființarea SIIJ. Ciolacu spune clar că vrea Secția Specială

El a făcut un apel în faţa plenului CSM, să folosească întreaga experienţă pentru ca România să facă paşi concreţi în această direcţie.

„Consiliul Superior al Magistraturii, prin rolul său constituţional, este un vector esenţial în procesul de reformare a sistemului judiciar. De aceea, o atitudine proactivă, un dialog permanent şi onest cu autorităţile implicate, cu profesioniştii din sistemul judiciar, cu asociaţiile profesionale şi o participare constantă a CSM la găsirea celor mai bune soluţii la problemele sistemului judiciar sunt lucruri pe care cetăţenii şi profesioniştii din justiţie le aşteaptă. Îmi doresc ca discuţiile despre reforma sistemului judiciar să fie mai puţin politizate de partide, pentru ca accentul să fie pus pe substanţa propunerilor, şi nu pe câştigul de imagine”, a mai spus şeful statului.

Iohannis consideră că dezbaterile trebuie purtate cu obiectivitate şi profesionalism, orientate către nevoile reale din sistemul judiciar şi către un dialog consecvent şi constructiv.

Știre inițială – 7 decembrie, ora 6.50

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prezintă, în şedinţa de plen de marţi, raportul de activitate pentru anul 2021. În decembrie anul trecut, preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, afirma, la începutul mandatului, că acest an trebuia să fie unul „al reconstrucţiei”. În septembrie, el declara că aşteptările sale în ceea ce priveşte Justiţia „nu au fost atinse”.

Raportul de activitate al CSM pe anul 2021 va fi prezentat în şedinţa care va începe la ora 13.00 şi va avea loc la Facultatea de Drept din Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat de mai multe ori la şedinţa de bilanţ a CSM – în anii anteriori aceasta fiind şi şedinţa de alegere a noii conduceri, şeful statului afirmându-şi sprijinul necondiţionat pentru justiţie.

România ocupa locul al 10-lea în Europa la consumul de spirtoase

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele