CTP, după ce Tăriceanu a declarat că România nu e pregătită să preia Președinția UE: “Vrea să-și reseteze imaginea în ochii europenilor, în ochii Uniunii Europene”

0

Conflictul dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu este unul real, liderul ALDE încercând să își reseteze imaginea în ochii oficialilor UE, pentru că vrea să ajungă președintele României, apreciază jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistului i-a atras atenția o declarație de joi a lui Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE.

Replica lui Liviu Dragnea a venit la scurt timp: „Nu am înțeles la ce se referă domnul Tăriceanu. Guvernul e foarte bine pregătit să gestioneze președinția Consiliului UE, Camera Deputaților e foarte pregătită”, a declarat Liviu Dragnea.

Interesele lor sunt divergente, în momentul de față. Călin Popescu Tăriceanu vrea să-și reseteze imaginea în ochii europenilor, în ochii Uniunii Europene. De aceea are astfel de poziții. Ce a spus acum? Că România nu este pregătită pentru președinția UE? Este foarte adevărat”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a reamintit că în ultimii ani, Tăriceanu „avut o poziție, de multe ori, mai dură și mai virulentă, mai agresivă decât Dragnea la adresa Uniunii Europene, la adresa Departamentului de Stat al Statelor Unite”. „A fost de o obrăznicie…a insulat acele organisme domnul Tăriceanu. Și, acum, vine să ne spună că nu suntem pregătiți. V-am spus ce face: încearcă să dea mai bine către Bruxelles, pentru că vrea să ajungă președintele României”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Acordul pe justiţie propus de ALDE este un apel la responsabilitate şi reprezintă poate ultimul „tren” în ceea ce priveşte exercitarea cu succes a preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, a declarat liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu.

Trebuie spus că în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special Preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare din opoziţie. Cine crede că liderii europeni vor fi înţelegători când în an electoral, oamenii politici de la Bucureşti se vor război se înşeală. România deja pierde teren şi va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgenţă”, a adăugat Tăriceanu.

Citește și NOI STENOGRAME! Adrian Țuțuianu dezvăluie că la Antena 3 s-au plătit 2 milioane de euro pentru ca anumiți lideri să nu mai fie primiți în emisiuni

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele