Cu 300.000€ s-a vândut chitara spartă la despărțirea trupei Oasis

0

Este vorba de o Gibson din 1960, folosită de Noel Gallagher înainte de a fi distrusă de fratele și fostul său coleg de trupă Liam Gallagher, în timpul disputei din noaptea în care trupa s-a destrămat.

Instrumentul a fost vândut la o licitație la Paris, pentru 300.000 de euro, conform Reuters.

Într-un acces de furie, Liam Gallagher a distrus chitara la un festival din capitala Franței în 2009, cu puțin timp înainte ca trupa să urce pe scenă. Mai apoi, aceasta a fost reparată într-un atelier francez.

Această chitară Gibson 355 din 1960, seria #A34884, a fost chitara pe care Liam Gallagher a distrus-o în Paris, în 2009, în noaptea în care Oasis s-a despărțit”, a scris Noel Gallagher într-o notă prezentată împreună cu chitara: „A fost, de asemenea, chitara mea preferată, pe care am folosit-o atât pentru a scrie, cât și pentru a înregistra, folosindu-o pe multe înregistrări Oasis, precum și live!”.

Înființată în Manchester în 1991, Oasis a cunoscut apogeul în anii 1990, cu hituri precum „Wonderwall” sau „Don’t Look Back In Anger”.

Renumitele certuri dintre frați au dus la despărțire în 2009, după ce temperamentele s-au aprins la festivalul „Rock en Seine” din Paris, determinându-l pe Noel să părăsească Oasis.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele