Zilele acestea ne aflăm în zodia șoriciului. Pe unde te învârți, din ograda bunicilor până în Parlament, dai de șorici. În unele cazuri e atât de gros că îți rămâne în gât, nu poți să-l înghiți, dar nu ai nici posibilitatea să scapi în alt mod de el.
Vine tatuat cu proiecte de legi ale justiției, iar pe limbă îți rămân impregnate texte din noul cod penal. Are gust sălciu de hoție viitoare și miroase puternic a nesimțire. Drama e că e preparat după gustul unei minorități iar larga majoritate e condamnată să-l consume, chiar dacă știe din start că va face indigestie. Dacă îi întrebi de unde au rețeta îți arată rapid spre Bruxelles, deși e evident că în acest mod se mai gătește doar în estul îndepărtat. Da, știu, gusturile nu se discută, dar nu e firesc să ne fie afectată și ultima bucurie a finalului de an, aceea de a (scuzați expresia) jupui porcii după ce în prealabil i-am pârlit bine.
Cine reușește să se decupleze de la realitatea imediată, deși e foarte greu, poate avea satisfacții gustative pe termen scurt, dar surprize neplăcute pe termen lung.
Atenție la șorici!