Cum nu înțelege nimic din actuala criză Alina Gorghiu: ”Nu cred că premierul trebuie să accepte șantajul celor din USR PLUS”

0
pnl bogdan gorghiou citu

Vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, a acuzat vineri de șantaj conducerea USR PLUS și a solicitat liderilor Dan Barna și Dacian Cioloș să nu distrugă coaliția. ”E un discurs dublu pe care mi-e greu să-l înțeleg. Nu cred că premierul trebuie să accepte șantajul celor din USR PLUS. (…) Ei spun practic celor care i-au votat, in felul următor: dacă PNL nu acceptă un om, mergem mai departe cu PSD. PNL nu intră în acest joc. Argumentele noastre șin de responsabilitate și programul de guvernare”, a declarat Gorghiu, într-o intervenție la Digi24.

 

În realitate, PNL-ul lui Florin Cîțu a vrut să treacă prin Guvern on PNDL nediscutat cu partenerii de la USR PLUS. Mai mult, Premierul a demis un ministrul al Justiției care era în punctul ZERO al unei binevenite resuscitări a justiției din România.

Ministrul interimar al Justiției, liberalul Bode, tocmai a anunțat că nu va merge mai departe cu numirile la DIICOR, DNA sau Parchetul General, tocmai pentru că este interimar. Deci, Cîțu și Președintele Iohannis pun ”pe hold” cel mai important neajuns al României: restructurarea justiției ”stricate” a României.

Vezi și Șefii DIICOT și DNA posibil motiv de demitere a lui Stelian Ion

Practic, discursul dublu despre care vorbește PNL-ista Gorghiu este la el acasă și în PNL, și la Cotroceni, și la UDMR, dar e destul de greu să vezi ”parul din ochii tăi”.

Iar despre noul PNDL (Saligni), nu e o problemă dacă banii pleacă spre gurmanzii primari din România cu o săptămână mai târziu. Sigur, pentru Cîțu e important să trimită banii, banii românilor, pentru că are nevoie de voturile liberalilor să-l bată pe Orban la șefia PNL.

Deci, Florin Cîțu sacrifică un guvern, pe care îl conduce, doar că Președintele vrea mai mult control pe numirile din justiție, dar și că domnia sa, Premierul, prea control asupra PNL-ului.

Din nou… domana Gorghiu, discurs triplu la Premier!

”România nu are nevoie de criză politică”, a spus vicepreședintele liberal, precizând că PNL are toată deschiderea pentru eventuale negocieri. ”Vedem toată deschiderea din partea PNL și al premierului față de USR PLUS. Nu cred că Dan Barna și Dacian Cioloș vor distruge coaliția doar pentru un om”, a mai spus ea spunând că e nevoie de Programul Anghel Saligny deoarece ”de 30 de ani suntem într-un deficit major în programele acestea de investiții”.

Alina Gorghiu spune însă că prin semnarea moțiunii împotriva guvernului conducerea USR PLUS ”își închide foarte multe uși”. ”Eu cred că USR, atunci când votează o moțiune cu AUR și PSD, o moțiune împotriva unui guvern din care și ei fac parte, își închid foarte multe uși”, a mai spus vicepreședintele PNL:

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele