Cum s-a construit o nouă manipulare. Românii NU sunt obligați de UE să renunțe la carne

0
- Reclama -

O nouă minciună despre Uniunea Europeană circulă pe rețelele de socializare și chiar la unele televiziuni de știri, respectiv că UE ar interzice consumul de carne în Europa până în 2030. De fapt, realitatea este cu totul alta și mai simplă: nu există nici o interdicție privind creșterea animalelor și consumul de carne care să intre în vigoare peste 7 ani.

Profesorul universitar Ciprian Mihali, colaborator PRESShub, arată într-o analiză cum a apărut în spațiul public această manipulare.

„Dacă veți vedea pe televiziunile de scandal și de partid în următoarele zile scris cu litere mari că Uniunea Europeană e pe cale să ne interzică să mâncăm carne, este folositor să știți de unde începe această manipulare.

De această dată, nu începe de la Moscova și nici din alte laboratoare ale dezinformării, ci începe de la noi de acasă, din presa noastră cea independentă și bine informată. Dezinformarea poate fi construită foarte inteligent, într-un mod în care frânturi de informații corecte să fie asociate în așa fel încât concluzia lor să fie cea dorită.

- Reclama -

În acest caz, informațiile nu sunt eronate, dar felul în care ele sunt ordonate în articol poate conduce la concluzia (eronată) că UE lansează o nouă campanie asupritoare care privește România”, a scris Ciprian Mihali.

Greșeala din articol exploatată pentru manipulare

- Reclamă -