echipamente profesionale bucatarie

Cum să obții finanțare nerambursabilă pentru propria ta afacere în Horeca

Stefan Alexiu
echipamente profesionale bucatarie

Deși extrem de încercat în ultimii 2 ani din cauza pandemiei, domeniul Horeca este unul în care mulți dintre viitorii antreprenori visează să își deschidă o afacere.

 

Fie că e vorba despre un bistro cochet și micuț, o cafenea aromată, un fast food, un restaurant în toată regula sau orice alt tip de unitate alimentară, este nevoie de multă pasiune, timp, planificare și investiții pentru a reuși să ai cu adevărat un astfel de business și care să fie, bineînțeles, și unul de succes.

Antreprenorii la început de drum ar trebui însă să nu renunțe la visul lor și să încerce să găsească o idee de ”altceva” pentru a reuși să își cucerească clienții. Mai apoi se pot gândi și cum să finanțeze achizițiile pe care le presupune deschiderea unei locații de alimentație publică, oricât de mare sau de mică ar fi aceasta.

De la cumpărarea, închirierea și amenajarea locației, la dotarea acesteia cu echipamentele profesionale de bucătărie și servirea clienților există un drum lung care necesită cu adevărat niște sume de bani consistente.

Din fericire există destule metode prin care se pot obține chiar finanțări nerambursabile pentru ca antreprenorii să își vadă visul împlinit și pentru a-și servi clienții cu preparate de calitate cât mai curând.

Este nevoie, așa cum spuneam încă de la început, de un plan de afacere, răbdare și tact pentru a urmări și pentru a aplica la programele guvernamentale, fonduri europene, granturi sau orice alt tip de ajutoare pe care le oferă statul român sau UE, pentru a obține finanțările mult dorite și pentru a lansa restaurantul, cafeneaua, bistroul, fastfoodul, patiseria visate.

Citeste si...  Orban către HoReCa-ri: încercaţi să asiguraţi respectarea regulilor în locaţii

România a obținut de la UE pentru perioda 2021-2027 100 mld. de euro, sumă ce va reprezenta sprijin și finanțări nerambursabile pentru dezvoltarea mai multor domenii și sectoare, printre care și cel care prevede structurile alimentare.

Așadar, cei care își doresc o astfel de afacere ar trebui să se intereseze, să se documenteze și să aplice la diversele programe disponibile pentru a reuși să absoarbă aceste fonduri și să deschidă locația alimentară dorită fără să trebuiască să contribuie cu bani proprii.

Iată, pe scurt, cum poți să obții o finanțare nerambursabilă pentru o afacere în domeniul Horeca:

Pasul 1: Alege ce tip de unitate alimentară dorești să deschizi și fă un plan concret în ceea ce presupune dotarea acesteia cu echipamentele profesionale potrivite

În funcție de tipul de locație pe care alegi să îl lansezi, restaurant, bar, cafenea, fast food, patiserie, cofetărie, fast food, vei descoperi pe măsură ce faci planul ce tip de echipamente profesionale horeca vei avea nevoie pentru dotarea acesteia. Lucru extrem de important de altfel, pentru că principalele cheltuieli eligibile spre a fi finanțate și decontate de programele amintite mai sus sunt reprezentate de echipamentele profesionale de bucătărie care te vor ajuta să prepari ceea ce dorești să le oferi clienților.

Tot ce ai nevoie în materie de utilarea oricărui tip de bucătărie profesională, bar, cofetărie sau patiserie găsești la companii specializate care se ocupă exact cu vânzarea acestor tipuri de utilaje și echipamente.

Cu o echipă formată din specialiști cu experiență de peste 10 ani în domeniul Horeca, Be Our Guest îți pune la dispoziție o gamă variată de echipamente profesionale de bucătărie indiferent de tipul unității alimentare pe care vrei să o deschizi. De la restaurante clasice, la pizzerii, shaormerii, food truck-uri, autoserviri, cofetării sau patiserii, consultanții Be Our Guest vor face pentru tine un plan concret ce va facilita achiziția instrumentelor și echipamentelor de care vei avea nevoie pentru a-ți desfășura activitatea, în termenele care îți sunt necesare.

Citeste si...  Telekom România a lansat Telekom Banking în parteneriat cu Alior Bank din Polonia

Pasul 2: Urmărește și identifică programele de finanțare disponibile

Cele mai multe dintre programele de finanțare le poți găsi publicate pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, cu toate informațiile necesare pentru a putea aplica la acestea. Dacă nu ai timpul necesar, poți găsi pe piață destule firme de consultanță care să facă asta pentru tine și care cu siguranță te vor ajuta și pentru pasul numărul 3, cel mai important de altfel, pe care îl redăm mai jos.

Pasul 3: Scrie proiectul urmând toți pașii prevăzuți în ghidul schemei de finanțare la care aplici

Din moment ce ți-ai făcut toate temele și ai o idee clară a ceea ce vrei să faci cu afacerea ta, pentru a putea aplica la programul de finanțare specific ție este nevoie să scrii un proiect sau așa cum am precizat și mai sus, să angajezi o firmă de consultanță care exact cu asta se ocupă.

Proiectul trebuie să conțină toți pașii prevăzuți în ghidul programului la care aplici și de regulă acesta cuprinde: localizarea proiectului, obiectivele acestuia, beneficiarii, rezultate estimate (număr de locuri create, ce utilaje se achiziționează, ce nevoi locative, etc).


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *