Cum să ochești o știre falsă? Ambasada Suediei desființează un fake news promovat de Antena 3, EvZ și alții

0
- Reclama -

Ambasada Suediei a reacționat, marți, pe Facebook la o „știre” răspândită luni de Antena 3, Evenimentul Zilei și alte publicații, care susțineau că misiunea diplomatică ar fi șters un clip cu Laura Codruta Kovesi, după înlăturarea acesteia de la DNA. Ambasada spune că respectivul material video a fost retras încă de anul trecut, lucru ce nu are nicio legătură cu revocarea lui Kovesi. În plus, instituția publică un infografic ce explică modul „cum să ochești o știre falsă?”

Mai multe materiale publicate de Antena 3, EvZ, Știripesurse.ro susțineau că Ambasada ar fi șters video-ul despre Kovesi după revocarea acesteia de la conducerea DNA și ca urmare a revocării. Ambasada arată că acel video fusese realizat pentru ceremonia în care Laura Codruta Kovesi a primit un ordin acordat din partea Regelui Carl al XVI-lea Gustaf, pentru lupta împotriva corupției. Clipul a fost retras „în 2017, la câteva luni după ceremonie, în același mod în care retragem alte materiale, de la alte evenimente, pe care le publicăm temporar pentru a promova diversele evenimente organizate de ambasadă”.

Instituția califică drept false toate afirmațiile cum că acel clip ar fi fost șters din cauza revocării lui Kovesi, insistând că „Ambasada Suediei susține decizia luată de Regele Suediei Carl al XVI-lea Gustaf de a-i acorda Laurei Codruta Kovesi titlul” de Comandor al Stelei Polare, mulțumită luptei ei împotriva corupției.

 

- Reclama -

Citește și Klaus Iohannis face legea în fieful Antena 3: Lovitură grea pentru PSD

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele