Cum vrea să rezolve, Bill Gates, problema foametei mondiale

1
- Reclama -

Bill Gates este unul dintre cei mai cunoscuți filantropi ai planetei. Din păcate, practicile sale din mai multe domenii au alimentat o serie stufoasă de conspirații, atât în perioada pandemiei, cât și înainte sau după.

În contextul schimbărilor climatice cu efecte dezastruoase la nivel global, Bill Gates și-a manifestat de curând îngrijorarea pe marginea crizei de alimente, care va amplifica foametea, mai ales în țările aflate în curs de dezvoltare.

Nu de alta, dar culturile tradiționale nu vor mai putea să funcționeze, să se dezvolte și să fie la fel de eficiente, având în vedere încălzirea globală. Din fericire, are și o soluție la această problemă, chiar dacă nu toată lumea va fi încântată să o adopte.

Semințele magice, soluția lui Bill Gates

În opinia lui Bill Gates, ar trebui să adoptăm cu toții semințele modificate genetic, semințe care sunt mai andurante și eficiente în contextul schimbărilor climatice.

Recomandarea a venit în urma publicării raportului anual Goalkeepers Report al fundației Bill & Melinda Gates. Concluzia acelei analize este că ajutorul umanitar alimentar nu poate să compenseze suficient criza de alimente din foarte multe teritorii.

- Reclama -

Miliardarul este de părere că semințele modificate genetic, împreună cu inovații tehnologice în agricultură pot anula efectele schimbărilor climatice asupra culturilor fundamentale.

Printre exemplele pe care le-a dat în materie de semințe magice, a făcut referință la porumb care a fost modificat pentru a fi mai rezistent la cultivarea în temperaturi înalte, cu mai puțină umezeală.

În privința orezului, în varianta modificată, acesta are nevoie de trei săptămâni în minus pe câmp până la cultivare. Astfel de inovații, spune Gates, vor facilita creșterea productivității agricole, în pofida încălzirii globale.

”Este bine că oamenii vor să prevină ca frații lor să moară de foame în conflicte precum cel din Ucraina, când sunt întrerupte lanțurile de aprovizionare, dar trebuie să recunoaștem că aceste crize sunt simptome ale unei probleme mai profunde.”, a menționat Bill Gates în raportul citat.

”Multe țării nu cultivă suficient încă, iar schimbările climatice fac agricultura și mai dificilă. Acea provocare nu poate fi rezolvată cu donații, necesită inovație.”, a adăugat el.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele