Curtea Constituţională a primit sesizarea preşedintelui; termen pentru puncte de vedere până pe 7 februarie

0
- Reclama -

Sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la conflictul juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi sistemul de justiţie şi Parlament, pe de altă parte, a ajuns joi la Curtea Constituţională (CCR), unde a fost înregistrată şi a fost stabilit termenul pentru punctele de vedere până pe 7 februarie, la fel ca în cazul sesizării CSM.

Până pe data de 7 februarie 2017, Guvernul, Senatul, Camera Deputaţilor şi CSM vor trebui să trimită punctele proprii de vedere către Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic de natură constituţională între Guvern, Parlament şi CSM sesizat joi de către preşeditele Klaus Iohannis.

În termen de maximum 20 de zile de la primirea punctelor de vedere, judecătorii CCR vor judeca sesizarea preşedintelui Iohannis.

Şeful statului a trimis joi CCR o sesizarea pe tema conflictului juridic constituţional provocat de OUG pe tema Justiţiei, în care arată că Guvernul a intervenit nelegal prin emiterea actului, deoarece nu se susţine urgenţa măsurii, şi invocă şi protestele din ultima perioadă, ca dovadă că decizia Guvernului nu este oportună.

Şi CSM a transmis miercuri Curţii Constituţionale o sesizare similară, acuzând un conflict de natură constituţională între puterea judecatorească şi cea executivă, în cazul OUG de modificare a codurilor penale adoptat marţi noapte de Guvern, fără avizul CSM.

- Reclama -

Iniţiativa de sesizare a CCR a fost a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, fiind susţinută şi completată de membrii CSM.

Cele două sesizări, a preşedintelui şi a CSM, vor fi conexate şi judecate împreună de magistraţii Curţii Constituţionale.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele