UPDATE: Curtea de Apel Ploieşti așteptată să se pronunțe astăzi în procesul șefei DNA cu Antena 3

0
- Reclama -

UPDATE: Postul de televiziune Antena 3, Mihai Gâdea şi ceilalţi jurnalişti implicaţi în dosarul deschis de Laura Codruţa Kovesi trebuie să-i plătească acesteia daune morale de 300.000 de lei pentru ”încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată”, au decis, marţi, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au pronunţat, marţi, se ntinţa în procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi şi colaboratori ai acestuia.

”Respinge cererile de repunere a cauzei pe rol formulate de apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu, de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian, precum şi de persoanele care au formulat cerere de intervenţie accesorie Bogdan Dumitru şi Stan Ioana-Sultana ca neîntemeiate. Respinge cererea de amânare a pronunţării formulată de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian ca neîntemeiată. Respinge apelul declarat de pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA ca nefondat”, se arată în sentinţă.

Magistraţii au stabilit ca Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, să plătească suma de 300.000 (trei sute mii) lei cu titlu de daune morale către Laura Kodruţa Kovesi, ”pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată”.

”Obligă pe pârâţii SC Antena 3 SA şi Gâdea Mihai-Emanuel să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia”, se mai arată în sentinţă.

- Reclama -

Totodată, magistraţii au respins cererea de amendare cu 1.000 lei a procurorului-şef al DNA ”pentru exercitarea cu rea credinţă a apelului”.
De asemenea, Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, trebuie să plătească 3.650 lei cheltuieli de judecată către Kovesi, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu apărător ales în apel.

”Obligă pe apelanta reclamantă-pârâtă la 50 lei cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru) către apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu. Ia act că apelantul-pârât Radu Tudor va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată”, se mai arată în sentinţă.

Aceasta nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 30 zile de la comunicare, tot la Curtea de Apel Ploieşti.

Instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti, a decis în 2015 ca şefa DNA să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a cerut despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe postul TV.

În luna ianuarie a acestui an, Laura Codruţa Kovesi a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere privind tergivesarea procesului, plângere care a fost admisă. Şefa DNA a cerut ICCJ să dispună continuarea procesului după ce, în decembrie anul trecut, acesta fusese suspendat prin decizie a judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti.

Laura Codruţa Kovesi a fost prezentă la mai multe şedinţe de judecată la Curtea de Apel Ploieşti, de fiecare dată şefa DNA fiind asistată de avocat. Aceasta nu s-a adresat niciodată instanţei de judecată şi a refuzat să dea declaraţii presei pe tema acestui proces.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti sunt aşteptaţi să se pronunţe, marţi, în procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi şi colaboratori ai acestuia, scrie news.ro.

Citiți și Cultură, Gigel Ştirbu i-a pus gând rău lui George Ivaşcu

Instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti, a decis în 2015 ca şefa DNA să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a cerut despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe postul TV.

Curtea de Apel Ploieşti a stabilit pentru 20 martie termenul de pronunţare în dosarul deschis de şefa DNA împotriva postului Antena 3 şi a unor angajaţi a acestuia şi care are ca obiect „acţiune în răspundere delictuală„.

În urmă cu cinci zile, în 15 martie, instanţa a respins o cerere de recuzare depusă de unul dintre pârâţi, dar şi o cerere de abţinere formulată de una dintre judecătoarele care fac parte din completul de judecată.

Curtea de Apel Ploieşti – a treia Curte de Apel după cea din Bucureşti şi cea din Piteşti pe rolul căreia a ajuns procesul dintre Laura Codruţa Kovesi şi Antena 3 – trebuie să ia o decizie în acest dosar în condiţiile în care în luna ianuarie a acestui an Laura Codruţa Kovesi a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere privind tergivesarea procesului, plângere care a fost admisă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele