Dan Barna: Ideea noastră este să construim o alternativă pe partea dreaptă, mai largă decât strict USR

0
barna usr nicusor

Dan Barna a declarat că USR se gândeşte la o platformă mai largă, pe dreapta, unde cei care văd că România se poate dezvolta pe ceva ce înseamnă valori liberale să găsească un punct de coagulare. Barna a recunoscut că sunt discuţii cu ”voci din PNL, deocamdată discrete, care spun că partidul este franjuri şi că are o mare problemă de legitimitate”.

 

Dan Barna a arătat că în acest moment, bazinul dreptei este destul de limitat.

”Pot fi proiecte punctuale, în care putem colabora cu parlamentarii domnului Orban, deocamdată nu este un partid acolo, vom vedea cum va evolua situaţia. Vom vedea ce se va întâmpla, şi cu acele voci, deocamdată discrete, care recunosc că partidul este făcut franjuri şi au o problemă mare de legitimitate”, a spus Barna.

USR-ristul a afirma că există o deschidere de a căuta alternative, la oameni care sunt în PNL, care nu au plecat cu Orban.

Vezi și Casoteca și SHARP fac echipă bună în contextul pandemiei de coronavirus

”Ideea noastră este că să construim o alternativă pe partea dreaptă, mai largă decât strict USR, unde cei care văd că România se poate dezvolta pe ceva ce înseamnă valori liberale să găsească un punct de coagulare”, a spus el.

Întrebat cum ar putea să se numească această platfomă, Barna a spus: ”Vom vedea vehiculul. Vom vedea dacă instrumentul tehhnic este primirea în partid, probabil unii vor decide să vină în USR, sau vor fi oameni care vor dori să se alăture acestui proiect alternativ de dreapta, mai larg, nu doar al partidului nostru”, a afirmat deputatul USR.

Vezi și Stelian Ion: Predoiu anunță cu nonşalanţă că SIIJ se va desfiinţa, dar se va înfiinţa o altă structură

Președintele a regizat un film prost

”Preşedintele Iohannis a dovedit, din păcate… ştiţi filmele în care urmăreşti până la sfârşit acţiunea, şi la final se descoperi că personajul care îl creadeai pozitiv era exact cel negativ din spatele complotului? Asta se întâmplă în acest moment în România”, a comentat Dan Barna perioada de criză politică.

USR-istul a arătat că ”românii au văzut că preşedintele în care au avut foarte multă încredere, era un om care nu dorea decât să dea încă o şansă şi încă o şansă celor de la PSD”, şi a precizat că decizia coaliţiei cu PSD nu a fost deciza PNL cât a fost decizia preşedintelui de a aduce PSD-ul.

Dan Barna a spus: ”Prefer să cred că este un plan decât să cred că este doar o răzbunare meschină pentru ca să dovedească ceva. Nu vom şti nocioadată. La momentul ăsta, dacă toată această criză, aceste trei luni de aruncare în disperare a României se bazează doar pe ambiţia preşedintelui de a se răzbuna pe USR, însemnnă că am fost total neinspiraţi în alegerile pe care le-am făcut”. a spus el.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele