PSD-iștii mușcă din lege pentru a-și salva cazierul

0
- Reclama -

Fost senator PSD și apropiat al lui Sebastian Ghiță, Daniel Savu, un fan înfocat Antena 3, nelipsit din platourile unde Gâdea îl plângea pe Dan Voiculescu, își face griji pentru libertatea șefilor săi și îi compătimește.

După ce a criticat aspru ani la rând așa-zisul regim Băsescu și pe Elena Udrea, Daniel Savu cu o atitudine ipocrită, îi pune în oala de nevinovați alături de imaculații Dragnea, Năstase și Voiculescu.

Citiți și Gabriela Firea noul șef PSD cu voia lui Dan Voiculescu și sprijinul Antena3

Referitor la sentința de condamnare a lui Dragnea, Savu laudă sau speră, nu e clar, un eventual ”happy end” la CEDO. Trebuie scos în evidență și faptul că în perioada în care Liviu Dragnea era acuzat de către procurorii anticorupție de cumpărarea de voturi, presa vremii scria că „senatorul tigaie” influența alegătorii cu tigăi date în campania electorală.

„Senatorul PSD Daniel Savu, ales în Parlamentul României pentru a-i reprezenta pe prahoveni, explică cum a făcut campanie în 2012 cu tigăi pe bază de obiecte de propagandă electorală. Senatorul, coleg cu Sebastian Ghiţă în Comisia de control a SRI, arată că preţul unei tigăi nu a depăşit 10 lei fără TVA, aşa cum impune legea. Fără să-l acuze nimeni, Savu prezintă facturile celor 4475 de tigăi distribuite în colegiul său din Prahova.” scria adevărul.ro

- Reclama -

„România a ajuns la acel nivel de alarmă în care justiția politică nu mai trebuie să fie demonstrată, pentru că devine evidentă și de necontestat cu fiecare caz prezentat opiniei publice. Indiferent dacă ne sunt sau nu simpatici, i-am votat sau îi susținem, trebuie să recunoaștem și să acceptăm că Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, chiar și Elena Udrea (doar pentru o cauză), Ludovic Orban, Dan Radu Rușanu, dar și alții ca ei, au fost și sunt în continuare victimele unor dosare de poliție politică ce au avut ca scop limitarea influenței și scoaterea lor din spațiul public, prin blocarea accesului la funcțiile de responsabilitate pe care le-au ocupat sau ar fi putut să le ocupe.

Despre modul în care fiecare și-a gestionat situația și statutul public, despre felul în care Năstase și Voiculescu au suportat pușcăria deși sentințele lor de condamnare vorbesc explicit despre lipsa de probe, despre cum și-a găsit Dragnea dreptatea la CEDO, în condițiile în care justiția din România l-a împiedicat să devină premier, despre cum Ponta a demisionat pe facebook pentru că i-au făcut procurorii dosare, istoria și cu siguranță justiția europeană vor face dreptate. România pierde însă un reper cel puțin la fel de important ca nivelul de trai sau dezvoltarea economică, și anume garanția de echitate și echilibru pe care ar fi trebuit să le asigure o justiție sănătoasă.

De aceea, legile justiției, anunțate de actualul ministru al Justiției, se transformă deja într-o prioritate națională, pentru că încrederea în cei care împart dreptatea este la fel de importantă ca și banii din portofel. În opinia mea, finalul acestui an este singurul termen limită acceptabil, în condițiile în care specialiștii din sistem avertizează la modul profesional că justiția nu se poate reforma în mod real peste noapte. Însă percepția asupra acestei puteri intrate în derapaj este atât de acută și gravă, încât adoptarea unei legislații coerente în domeniu, care să includă obligatoriu și răspunderea magistraților, va influența automat chiar și reușita programului de guvernare, un fapt esențial pentru noi toți.” Scrie fostul senator pe pagina sa de Facebook.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele