Dan Barna: Susținerea moțiunii PSD împotriva guvernului Cîțu este o opțiune

0
barna usr nicusor

Vicepremierul Dan Barna spune că susținerea de către USR PLUS a unei moțiuni de cenzură depuse de PSD este „o opțiune”. Vicepremierul a mai spus și că membrii USR PLUS ai guvernului Cîțu nu vor demisiona din guvern decât dacă moțiunea va eșua – „Demisiile noastre sunt pe masă. Este o chestiune de tehnicalitate”.

 

Dan Barna: ”Este și aceasta o opțiune. Sunt două opțiuni în momentul de față”.

Dan Barna: ”Au fost discuții și cu cei de la PSD, legate de moțiunea de cenzură, legate de textul acesteia. Am spus și repet – toate opțiunile sunt pe masă. Vreau să mai spun ceva: ideea aceasta, că USR PLUS e un partid din colțul mesei care funcționează doar dacă PNL îi dă drumul din colivie, este depășită”.

Vezi și Ciolacu și PSD au moțiune de cenzură

Dan Barna: ”Pentru că ni s-a spus de către toți ceilalți și a fost o surpriză interesantă zilele acestea: „Voi nu puteți negocia cu nimeni. Dacă vă bagă PNL în seamă să ziceți «sărutmâna, mulțumim!», dacă nu, tăceți!”. Ei, această abordare conform căreia USR PLUS nu are nicio opțiune decât să zică „sărutmâna” la PNL este una greșită.

În momentul în care electoratul USR PLUS a trimis acest partid în parlament și, pe cale de consecință, în guvern, ne-a cerut să luptăm și să folosim toate instrumentele politice posibile pentru ca agenda USR PLUS, aceea pe care oamenii care vor modernizarea României ne-au cerut să o implementăm, ca această agendă să devină realitate”.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seară, că a trimis cererea de revocare a ministrului Stelian Ion la președinție. Ulterior, Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Ion.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele