Dan Barna vrea o consultare a membrilor USR pe tema rămânerii sale la șefia partidului

0

Președintele USR, Dan Barna, i-a anunțat luni seară pe liderii formațiunii că va organiza o consultare online a tuturor membrilor partidului pe tema rămânerii sale în funcție, au declarat surse din conducerea USR pentru G4Media.ro.

 

Discuția pe această temă a avut loc la ședința Consiliului Politic al USR, reuniune în cadrul căreia a fost ridicată, de către Dan Barna, și problema fuziunii cu PLUS, au explicat sursele citate.

Potrivit acestora, mai mulți lideri ai USR au reacționat negativ la ideea lui Barna de a consulta partidul cu privire la rămânerea sa în continuare la șefia formațiunii.

”Unii au spus că așa a făcut și Liviu Dragnea când a întrebat, în cadrul congresului PSD din 2017, dacă social-democrații vor ca el să fie în continuare președintele lor. I-au spus că ori îți dai demisia, ori nu. Un vot de încredere e ca și cum ai candida singur. Dacă nu îți dai demisia, îți asumi că rămâi șef cu tot ce vine asta la pachet”, a explicat unul dintre liderii USR pentru G4Media.ro.

”Nu se știe exact în ce perioadă va avea loc această consultare, câte zile va dura, ce cvorum se va cere, în ce condiții se va desfășura. Unii au zis că nu e o idee bună. Probabil că se va face. Era destul de hotărât Dan să facă asta, să verifice susținerea din partid după rezultatul la prezidențiale”, a explicat un alt lider participant la discuții.

Potrivit surselor consultate de G4Media.ro, deputatul Tudor Benga, membru în Biroul Național al USR, le-a cerut demisiile din funcțiile de conducere în partid lui Dan Barna, lui Cătălin Drulă (șeful de campanie) și lui Ionuț Moșteanu (șeful comunicării USR).

În ceea ce privește fuziunea cu PLUS, surse din cadrul USR au explicat că subiectul a fost ridicat chiar de către Dan Barna în cadrul Consiliului Politic de luni seară.

 

”Tema a fost ridicată de Barna în termenii ce facem cu PLUS? Este o situație delicată, trebuie să vedem ce facem cu ei. Lucrurile nu merg extraordinar de bine între USR și PLUS și ar trebui să ne gândim la o fuziune. Noi am pus în vară problema fuziunii, dar cei de la PLUS au refuzat. Acum ne-au prins vulnerabili și au pus ei pe masă problema”, a explicat pentru G4Media.ro unul dintre liderii USR participanți la ședința Consiliului Național.

”Nu s-a discutat despre fuziunea în sine. Nu s-a spus ceva clar. Va fi o ședință a Alianței vineri și se va discuta acolo subiectul”, a explicat un alt lider USR.

”Mai mulți persoane au caracterizat colaborarea cu PLUS drept catastrofală. Și vorbim de oameni din echipa Barna. Colaborarea cu PLUS în diaspora a fost un dezastru, au mai spus ei. În mai multe județe situația a fost descrisă la fel, catastrofală”, au mai declarat sursele citate pentru G4Media.ro.

Despre faptul că PLUS va forța o fuziune cu USR în cazul eșecului lui Dan Barna de a intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, G4Media.ro a scris în exclusivitate încă de duminică seară, într-un articol semnat de Dan Tăpălagă.

Citește și: Dan Barna: ”Nu am reuşit să intrăm în turul 2”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele