Dăncilă afirmă ca programul de guvernare al Premierului desemnat este axat pe austeritate

0

Programul de guvernare anunţat de premierul desemnat, Ludovic Orban, este „axat pe austeritate”, a susţinut, luni, prim-ministrul demis, Viorica Dăncilă, la începutul reuniunii Executivului.

„Românii sunt foarte atenţi la ceea ce se întâmplă şi sunt preocupaţi ca salariile, pensiile şi drepturile sociale să le fie plătite la timp şi să nu fie tăiate în următoarea perioadă. Le înţeleg temerile şi sunt absolut justificate. Programul de guvernare anunţat de premierul desemnat este axat pe austeritate, fie că înseamnă îngheţarea pensiilor, concedieri în sistemul bugetar şi tăieri de salarii, ori lipsa de soluţii în domenii prioritare, precum sănătatea, educaţia şi infrastructura. Este un program de guvernare lipsit de viziune şi de coerenţă”, a declarat Dăncilă.

În opinia sa, lista miniştrilor propuşi denotă „improvizaţie”, iar numărul mic al femeilor arată „lipsa de preocupare pentru egalitatea de gen”.

„Am anticipat aceste intenţii, motiv pentru care am propus Pactul pentru bunăstarea românilor, generat de preocuparea pentru binele oamenilor. Susţin în continuare acest document, cu atât mai mult cu cât dezbaterile din ultimele zile arată cât este de necesar”, a afirmat premierul demis.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele