Dăncilă cere demiterea directorului CNAS şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei

0

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la PSD Mehedinţi, că a cerut ministrului Sănătăţii demiterea din funcţie a directorului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici, după ce acesta din urmă a afirmat într-un interviu că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu.

„Am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea, solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate şi a directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie, să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni”, a spus Viorica Dăncilă.Aceasta a precizat că a discutat joi cu ministrul Sănătăţii căreia i-a solicitat demiterea celor doi înainte de a intra în conferinţa de presă de la PSD Mehedinţi.„Am cerut demiterea purtătorului de cuvnânt şi a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate, am avut o discuţie cu doamna ministru pe acest aspect chiar înainte de a intra în sală” a spus primul ministru.

În ceea ce priveşte blocajul sistemului cadrului de sănătate, premierul a afirmat că a cerut o analiză pentru a vedea care sunt cauzele şi va „căuta ca acest lucru să nu se repete”.

Citește și: Care sunt consecințele utilizării aplicației rusești FaceApp

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele