Dăncilă, dizidență în PSD, salută justiția pentru aducerea lui Mazăre în România

0

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, privitor la extrădarea lui Radu Mazăre, că justiţia şi-a făcut prompt datoria. Dăncilă are o poziție diferită față de cea a altor lideri PSD care îi plâng soarta lui Mazăre, premierul precizând că a fost la curent cu întreg procesul de aducere a fostului edil în țară din Madagascar.

„Justiţia trebuie să îşi facă datoria. Şi-a făcut datoria chiar foarte prompt şi acest lucru trebuie să fie privit în mod egal indiferent de nume. Vorbim despre un gest de normalitate”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți la Frasin.

Citește și Dragnea anunță că nu are probleme și cu Dăncilă

Întrebată dacă, în opinia ei, statul de drept în România funcţionează, Viorica Dăncilă a răspuns: „Eu zic că da. Este vizibil că da. Eu nu aş lega statul de drept de o persoană. În România statul de drept funcţionează. În România trebuie să respectăm drepturile cetăţenilor în mod egal”.

Întrebată dacă a fost o coincidenţă momentul aducerii fostului primar al Constanţei în România, în preajma alegerilor europarlamentare, şeful Executivului a replicat: „Nu ştiu dacă e o coincidenţă sau nu. Pot să spun că am fost la curent cu tot procesul de aducere în ţară din Madagascar şi noi am procedat în mod corect. Nu vreau să leg această acţiune de vot”.

Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România, a fost escortat cu Poliţia până la Penitenciarul Rahova. Fostul edil a fost adus cu un avion de linie Tarom, aeronava având escală la Paris.

Citește și Fostul primar Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare, a ajuns la Rahova

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele