Dăncilă îl pune pe Tăriceanu să aleagă: Guvern sau Opoziție

0

Dăncilă pare că i-ar conveni să-și asume un Guvern minoritar și îi răspunde tăios lui Tăriceanu: „Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie”. Premierul îi răspunde lui Călin Popescu Tăriceanu care a declarat că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”.

Citește și Tăriceanu: „Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă”

„Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie, este responsabilitatea întregii alianţe. Percepţia publică este despre coaliţie şi guvernare. Cifrele demonstrează că nu e perfect, dar e guvernare eficientă. Cât suntem a doua ţară cu cea mai mare creştere economică, după Ungaria, cred că aceste lucruri arată că guvernarea merge în direcţia bună, atâta timp cât ne ţinem promisiunile. O să discut cu domnul Tăricea, de ce a fost atât de supărat”, a declarat Viorica Dăncilă, la postul TV de casa al PSD-ALDE, Antena 3.

Întrebată dacă a discutat cu alte partide politice, în situaţia în care ALDE ar putea pleca de la guvernare, premierul a răspuns: „Voi discuta cu dl. Tăriceanu, nu am vorbit cu alte formaţiuni, dar trebuie să găsesc soluţii ca să asigurăm stabilitatea României”.

Citește și Viorica îl păstrează pe Tăriceanu și-i închide ușa în nas lui Ponta

„Cred că aceste declaraţii nu ne fac bine şi nu câştigăm, cred că trebuie să le avem în coaliţie, să stabilim care sunt nemulţumirile, dacă ieşim public facem jocul Opoziţiei. Cred că această coaliţie va merge şi colegii vor înţelege că avem această responsabilitate”, a mai spus Dăncilă,.

„Pentru mine şi pentru colegii mei nu funcţiile în Guvern sunt importante. Nici pe mine preşedinte al Senatului, că am auzit că sunt critici care consideră că ALDE nu doreşte să iasă de la guvernare că eu am să îmi pierd funcţia de preşedinte al Senatului. Complet greşit. Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă. Am auzit şi alte expresii de genul “câinele nu pleacă de la măcelărie”, vedeţi proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunţ pe foarte mulţi că colegii mei sunt vegetarieni”, a declarat Tăriceanu.

Dăncilă, despre sondaje: Îmi amintesc de 2014. Ponta avea 31% şi a câştigat un candidat de 15%

Premierul Viorica Dăncilă dă exemplul anului 2014, în contextul sondajelor privind alegerile prezidenţiale, spunând că atunci toate sondajele îl dădeau pe primul loc pe Victor Ponta şi cu toate acestea a ajuns preşedinte un candidat cu 15%.

„Nu ştiu, nu vreau să fac afirmaţii care să nu fie conforme cu realitatea. Voi aveam discuţie cu dl Tăriceanu şi voi vedea care e motivul pentru care a făcut aceste declaraţii”, a spus Viorica Dăncilă, la la Antena 3, întrebată fiind dacă liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu critică guvernarea în contextul alegerilor prezidenţiale.

„Am fost foarte mult în teritoriu, am fost la Iaşi şi Suceava şi m-a bucurat determinarea nu doar a membrilor de organizaţii, ci a primarilor pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale. Cred că trebuie să redevenim acelaşi partid din 2016, să punem accent pe organizarea partidului, pe comunicare şi pe platforma noastră politică. Mai avem un lucru pe care ceilalţi nu îl au. Noi am demonstrat că putem să facem lucruri bune. Ceilalţi au venit doar cu atacuri la contracandidatul lui’, a mai spus Dăncilă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele