Dăncilă: “Eu nu am auzit până acum că PSD s-a implicat în campania pentru referendum”

0

Viorica Dăncilă susține în continuare, în pofida tuturor evidențelor de implicare a PSD în campania electorală pentru referendum, că partidul nu s-a implicat și că ceea ce a spus săptămâna trecută la Bruxelles menține și acum.

”Eu am spus că partidul nu se implică în campania electorală, vom face o campanie de informare pentru ca cetățenii să voteze în cunoștință de cauză. Eu nu am auzit până acum că partidul s-a implicat în campanie electorală”, a pretins Dăncilă.

Când un jurnalist i-a atras atenția că sunt zeci de cazuri de implicare a PSD în campania electorală, Viorica Dăncilă a replicat: ”Sesizați-le, eu nu știu acest lucru. Eu, ceea ce am spus la Bruxelles, mențin și acum”.

Dovezile că Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au mințit atunci când au spus că PSD nu se va implica în campania electorală pentru referendumul privind redefinirea familiei sunt multiple:

  • PSD Prahova a postat joi pe pagina oficială de Facebook a organizației, un mesaj prin care îi cheamă pe cei cu drept de vot la referendumul din weekend și îi îndeamnă să voteze DA, scrie Ziarul Incomod. În mesajul de pe pagina PSD Prahova, se regăsesc câteva dintre cele mai întâlnite argumente în favoarea inițiativei Coaliției pentru Familie, printre care și problematica adopției copiilor. Prahovenii sunt îndemnați să voteze DA.
  • Numele primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, apare pe mai multe bannere electorale puse pe străzile din București și care conțin mesaje pro-referendumul referitor la aprobarea revizuirii Constituției în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. ”DA, LA REFERENDUM!”, este mesajul central al afișelor. ”Din respect pentru bunicii noștri. Din grijă pentru copiii noștri”, sunt alte două mesaje de pe bannere. Semnătura: ”Dan Tudorache, primarul Sectorului 1”.
  • Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa (PSD), a postat joi pe pagina de Facebook un mesaj video prin care face campanie pentru referendumul privind redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Îmbrăcat în costum național, având o icoană în partea dreaptă și drapelul României în partea stângă, Popa îi îndeamnă pe ieșeni să voteze da pentru ”o copilărie normală”, pentru ”viitorul și valorile morale ale neamului” și ”pentru normalitate”.
  • PSD finanțează o campanie pro-referendumul pentru familie, deși premierul Viorica Dăncilă i-a asigurat pe socialiștii europeni că partidul nu se va implica în campanie. Și liderul PSD, Liviu Dragnea a susținut că PSD va face o campanie de informare, nu una pro sau contra referendum. Paginademedia.ro prezintă dovada implicării PSD în campania pentru referendum.

Premierul Viorica Dăncilă i-a asigurat miercurea trecută pe europarlamentarii S&D, partidul din care face parte și formațiunea condusă de Liviu Dragnea, că PSD nu va face campanie pentru referendumul din 6 – 7 octombrie pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

„Partidul Social Democrat nu va face campanie… nu va face campanie… Este obligația tuturor să facă acțiuni ca să arate ce înseamnă acest referendum. Dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, a spus Viorica Dăncilă.

”Este important pentru noi ca partid social-democrat să organizăm acţiuni de informare a populaţiei cu privire la referendum şi i-am rugat să se implice în această acţiune. (…) Doamna prim-ministru a spus (la Bruxelles – n.r.) foarte clar exact ce am discutat în BPN, şi anume că asta va face PSD: acţiuni de informare a populaţiei, ceea ce este corect”, a spus ulterior și  Dragnea.

Întrebat dacă PSD nu va face o campanie pentru referendum, el a replicat: ”Nu, acţiuni de informare”.

Citește și Referendumul pentru familie a ajuns și în inspectoratele școlare: Profesorii de religie au discutat oficial despre organizarea scrutinului

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele