DEZBATERE SOLO – Dăncilă nu îşi asumă asaltul PSD asupra justiţiei şi îl acuză pe Iohannis și de ceea ce nu putea face

0

Viorica Dăncilă a declarat că nu îşi asumă asaltul asupra justiţiei.

Aceasta l-a numit pe preşedinte laş şi arogant.

Ea prezintă prezintă un bilanţ comparativ al activităţii. Dăncilă afirmă că a avut 41 de vizite externe şi 100 de primiri la Bucureşti, în timp ce Iohannis a avut 25 de deplasari externe si 40 de primiri la Bucureşti.

– Întrebată despre asaltul PSD asupra justiţiei – ”Nu-mi asum aceste lucruri. Nu aţi văzut premierul Dăncilă făcând un asalt asupra justiţiei. Întrebarea trebuie adresată lui Iohannis. Nu am intervenit în justIiţie, când ministrul JustiţieI a înercat să intervină în justiţie, am corectat acest lucru. Politicul nu are ce căuta în justiţie. Justiţia trebuie făcută de magistraţi. Preşesdintele României nu trebuie să intervină în justiţie, trebuie să fie un model privind raportarea la justiţie. Există democraţie în PSD, nu dictatură şi deciziile se iau în forul statutar. Nu sunt membru al Parlamentului”.

Dăncilă a lansat și un set de întrebări pentru președinte:

Sunt foarte multe lucruri de spus despre ură, dezbinare, despre un preşedinte dictator care vrea să acumuleze toată puterea în statul român. Nu a dat niciun interviu presei, nu a avut dialog cu presa, i-a privit pe români cu aroganţă, refuzând o dezbatere. Vedem un preşedinte cu abordare extremistă care nu înţelege că nu este preşedintele unui partid, ci al tuturor românilor. Nu înţelege că trebuie să vină în faţa românilor cu soluţii şi să le redea integritatea şi în afara şi în interiorul graniţelor.
Chiar dacă Iohannis nu doreşte o dezbatere, aş vrea ca, prin intermediul presei, să răspundă la o serie de întrebări – nu pentru mine – dar pentru români.
1. Activtatea sa. NU am să-l întreb ce a făcut n 5 ani, ci de ce nu a făcut nimic în cei cinci ani de mandat.
Singura preocupare a fost bifarea unui nou mandat. Cum v-aţi simţit când aţi primit lunar salariul fără să faceţi nimic?
2. În 2014 a promis că va renunţa la imunitate: De ce i-aţi minţit pe români? Nu aţi renunţat. Eu nu am avut nevoie de imunitate în funcţia de premier. De ce vă este frică să renunţaţi la imunitate? Nu cumva dosarele penale şi problemele cu justiţia vă sperie?
3. La Sibiu Iohannis a promis că România va intra în Schengen. Vă asumaţi acest eşec al politicii externe? În cinci ani acest lcuru ar fi putut fi rezolvat. România îndeplineşte toare criteriile, dar nu am intrat. Dvs. ne-aţi reprezentat în Consiliul Eurpean, este o decizie politică şi puteţi vorbi cu cei care s-au opus.
4. A declarat că i-ar reeduca pe pesedişti. Românii nu trebue jigniţi indiferent de partidul din care fac parte. Nu sunt de acord să-i jigniţi nici pe cei din PNL, USR, PMP…
Credeţi că aceasta este atitudinea pe care trebuie să o aibă preşedintele tuturor românilor?
5. A ieşit cu un discurs antidemocratic şi antieurropean. PSD trebuie să dispară, primarii PSD trebuie să dispară. Cum explicaţi protocolul semnat cu PSD, cu Adrian Năstase. Cum explicaţi că aţi vrut să fiţi premier din partea PSD? Avantajul personal este mai important decât avantajul naţional…
Sper ca Iohannis să răspundă la aceste întrebări.
6. Sunt multe întrebări la care ar trebui să răspundă, dar nu este dispus la efort. De unde ştiu cei din apropierea dvs că trebuie să mă pregătesc de o întâlnire cu procurorii? Aceasta este justiţia independentă pe care o vreţi în Români? Aţi intervenit brutal în justţie – desfiinţarea secţiei speciale, demisia şefului DIICOT.

Citește și: Dăncilă invită presa la propria sa dezbatere, de la ora 18:00

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele