Dăncilă o invită pe Kovesi să-și rezolve problemele și neagă că ar fi o marionetă

0

Premierul Viorica Dăncilă a declarat într-un interviu acordat The Guardian că PSD a înţeles mesajul transmis la alegerile europarlamentare şi că partidul se va concentra mai mult pe cetăţeni şi mai puţin pe sistemul judiciar. Ea a spus că Laura Codruţa Kovesi „trebuie să îşi rezolve problemele cu sistemul judiciar”.

„Consider că aceste alegeri nu au fost o victorie a partidelor din opoziţie, ci o înfrângere a PSD”, a afirmat Dăncilă.„Am înţeles mesajul de pe 26 mai. Nu am mai vorbit despre justiţie, nu am lăsat pe nimeni să se mai implice în acest subiect … Mi-aş dori să revenim la politici care se concentrează pe cetăţean şi mai puţin pe sistemul judiciar”, a declarat ea.Dăncilă a refuzat să precizeze dacă guvernul va continua să se opună numirii Laurei Codruţa Kovesi ca procuror-şef european, însă a spus că ea personal consideră că Kovesi „trebuie să îşi rezolve problemele cu sistemul judiciar” înainte să se gândească la un astfel de rol.„Ce facem dacă acele acuzaţii sunt adevărate? Nu ştiu dacă sunt adevărate, este o ipoteză, dar cred că imaginea României va fi afectată şi doresc ca imaginea ţării mele să fie una bună”, a adăugat ea.

Dăncilă a negat acuzaţiile că ea ar fi doar o marionetă a lui Liviu Dragnea: „Aceste acuzaţii vin în mare parte din opoziţie. Prim-ministrul conduce guvernul … Dragnea nu venea la guvern şi nici nu dădea indicaţii guvernului”.

Citește și: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu va fi dotat cu aparatură nouă în valoare de peste 900.000 euro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele