Președintele PNL dă de pământ cu guvernul PSD și solicită demiterea șefului ANAF

0

Ludovic Orban, președinte PNL: „Solicităm demiterea de urgență a șefului ANAF pentru încălcarea libertății presei.

Partidul Național Liberal solicită demiterea de urgență a președintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertății presei prin folosirea abuzivă a unei instituții a statului împotriva unei publicații de investigații.

Un astfel de comportament este intolerabil în orice țară care garantează drepturile și libertățile fundamentale.

Nu putem considera drept o coincidență descinderea reprezentanților ANAF în redacția RISE Project, la câteva ore după anunțarea unor dezvăluiri despre președintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea.

A tolera un astfel de comportament al unor instituții ale statului român înseamnă a tolera un precedent care aduce o gravă atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda în favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantată de Constituție.

De asemenea, solicităm demiterea reprezentanților ANAF responsabili de dispunerea acestei măsuri.”

Citiți și Daddy și iubita, deconspirați!

Liderul PNL spunea zilele trecute că „Dacă va pica și Guvernul Tudose, multe formațiuni și “atomi liberi” din Parlament se vor reorienta și va exista o mai mare deschidere pentru susținerea unui guvern fără PSD. Să lăsăm timpul să curgă, se va ajunge la momentul potrivit să-l trimitem acasă”

Referitor la situația din Justiție, Ludovic Orban consideră că nu se impune demisia sau suspendarea șefei DNA: “toată situația trebuie rezolvată de organismele abilitate prin lege și Constituție. CSM, Inspecția Judiciară trebuie să-și exercite atribuțiile. Nu avem de ce să ne implicăm în această procedură. (…) Voi corecta orice poziție a unui coleg care nu respectă deciziile și linia partidului.”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele