Dăncilă vrea remaniere, ALDE zice că vrea să construiască infrastructură

0

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional că PSD nu are în vedere o restructurare a Guvernului, ci o remaniere a miniștrilor care nu au performat, subliniind totodată că partidul pe care îl conduce nu acceptă un ultimatum din partea ALDE.

Citește și Tudose: Că ALDE a devenit şi peţitoarea PRO România parcă e cam muuuuult prea mult

“PSD nu acceptă un ultimatum. Eu cred că discuţiile în cadrul unei alianţe sunt discuţii aplicate, un dialog constructiv. Nu putem vorbi de ultimatum dat de PSD către ALDE sau de ALDE către PSD. Am discutat cu domnul preşedinte Tăriceanu despre programul de guvernare, am discutat despre restructurare. În cadrul Comitetului Executiv Naţional am discutat despre remaniere. Nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştilor care nu au performat şi la ajustarea programului de guvernare, astfel încât să corespundă cerinţelor populaţiei. Nu putem vorbi despre ultimatum. Vorbim despre o cooperare în cadrul alianţei şi un dialog constructiv şi cred că acest lucru este foarte important atât pentru prezent cât şi pentru cooperarea viitoare”, a precizat Viorica Dăncilă.

ALDE se face că se lasă greu chiar dacă nu mai contează după europarlamentare

Daniel Zamfir a declarat că partidul din care face parte nu poate rămâne la guvernare “în absolut orice condiţii”. Fostul PNL-ist a preciat că ALDE este deranjat de faptul că obiectivele majore de infrastructură sunt “date la o parte”.

Citește și Alianța PSD – ALDE scârțâie pe partea lui Varujan Vosganian

“ALDE doreşte să aibă loc o restructurare a Guvernului, care să aibă ca principal atu competenţa, dorim un nou program de guvernare, care să recâştige încrederea populaţiei în actul de guvernare şi, bineînţeles, trebuie făcută o reformă a instituţiilor. Astea sunt lucrurile pe care ALDE le-a solicitat doamnei prim-ministru pentru a continua guvernarea pe baza unor principii care să recâştige încrederea oamenilor în actul de guvernare (…) O să discutăm în partid, să vedem cum vom aborda în continuare această relaţie. (…) Sunt lucruri care nu mai pot merge aşa. Obiectivele majore de infrastructură sunt date la o parte. Ori ăsta este un lucru care pe ALDE, care chiar dacă este un partener mai mic de guvernare, îl deranjează. (…) Rămânem la guvernare în acele condiţii pe care vi le-am spus. ALDE nu poate rămâne la guvernare în absolut orice condiţii”, a afirmat Zamfir.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele