Povestea sunetelor urbane spusă prin dans contemporan

0

Valentina de Piante, Denis Bolborea și Alexandra Bălășoiu sunt trei coregrafi și dansatori care își propun să transforme orașul și sunetele urbane în mișcare. Aceste idei se materializează în proiectul Singing Bodies, în care cei trei dau o formă fizică sunetelor și speculează ceea ce nu se aude: muzica internă a fiecăruia dintre noi, muzica din celălalt, muzica încastrată în arhitectura spațiului, în încărcătura sa emoțională sau narativă.

Propunem publicului o nouă raportare la propriul impact asupra mediului, o conștientizare a urmelor sonore și vizuale pe care le lasă în spațiu. Suntem interesați de modalitatea în care corpul modifică peisajul urban și felul în care ne raportăm la sunetul orașului. Putem redirecționa auzul prin văz? Putem crea iluzii auditive? Putem declanșa noi percepții asupra sunetului? Zgomotul reprezintă ceea ce ne-am obișnuit să ignorăm, iar schimbarea modului în care ascultăm îi poate da valențe muzicale. Putem oare modela percepția trecătorilor asupra peisajului sonor, prin intervenția unor corpuri performative mute? Sunt întrebări la care încercăm să răspundem prin acest proiect original”, Alexandra Bălășoiu, coregraf și coordonator proiect.

Citește și: Festivalul Comedy Cluj: peste 80 de filme și spectacole

 

 

 

Este un proiect unic și orginal care a dat naștere unui performance de dans contemporan în trei părți, Singing Bodies’ Trilogy, care încorporează trei producții solo independente create de cei trei artiști în urma unui proces de cercetare colectivă desfășurat deopotrivă în spațiul public și în sala de repetiții. Un rol important în definitivarea celor trei producții l-au avut și cei trei artiști vizuali: Andrei Cozlac (video-proiecții), Hermina Stănciulescu (Light design și Grafică) și Lavina Pollak (documentare foto-video).

Singing Bodies

 

Premiera a avut deja loc pe 10 octombrie la București, la Linotip – Centru Independent Coregrafic, și va fi urmată de un turneu în țară, la Cluj (14 octombrie), Sfântul Gheorghe (30 octombrie) și Timișoara (9 noiembrie), precum și alte două prezentări publice la București (17 octombrie și 14 noiembrie).

Parteneri: Asociația casa PLAI, Asociația Reactor de creație și experiment, Asociația Culturală și de Tineret Moira, Museum of Senses.

Parteneri media: Life.ro, Ceașca de Cultură.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele