David Popovici – cel mai bun înotător din lume în 2022

4
- Reclama -

Sportivul român a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022 în lume, la masculin, de cunoscutul site de natație Swimswam.com.

Popovici a șocat întreaga lume prin performanțele sale, ajungând chiar și la acuzații de dopaj, însă aceste acuzații nu s-au confirmat.

În acest an post-olimpic, multe feţe noi au răsărit în topul înotului masculin. Şapte înotători au doborât recorduri mondiale individuale, iar opt au cucerit titluri multiple în probe individuale la Mondialele de înot. Dar niciunul dintre aceşti înotători şi performanţele lor nu au zguduit lumea înotului la fel de mult ca senzaţionalul adolescent David Popovici”, scrie publicația menționată.

«Premii Swammy» și-au decis câştigătorii în mare măsură pe baza statisticilor, precum numărul de medalii de aur sau de recorduri mondiale doborâte, iar în acest an Popovici a stabilit tot atâtea recorduri mondiale cât ceilalţi şapte şi a câştigat acelaşi număr de medalii în probele individuale în bazin olimpic cât înotători ca Kristof Milak şi Leon Marchand, dar a fost preferat pentru factorul „wow”.

La doar 16 ani, în 2021, Popovici avertiza lumea cu viteza sa, stabilind un record mondial de juniori în 47 sec 30/100 la 100 m liber şi ratând o medalie olimpică pentru doar două sutimi de secundă la 200 m liber. Cine ar fi crezut cu potenţialul său se va transforma şi îl va face să înoate în 46 sec 86/100 la 100 m liber şi 1 min 42 sec 97/100 la 200 m liber în doar un an?

- Reclama -

Apoi, vârful formei lui Popovici a fost la Europenele din 2022, când a doborât recordul mondial deţinut de brazilianul Cesar Cielo la 100 m liber (46 sec 91/100), înotând în 46 sec 86/100. A înotat în 1 min 42 sec 97/100 și la 200 m liber, devenind al treilea înotător care coboară sub 1 min. 43 sec. după Paul Biedermann şi Michael Phelps şi primul care o face doar într-un slip textil. Cu progresul pe care-l are Popovici se pare că recordul mondial al lui Biedermann (1 min. 42 sec.) nu va fi mult timp intangibil.

Popovici câștigat probele de 100 şi 200 m liber la toate concursurile internaţionale mari

Alt factor care a contat în favoarea lui Popovici a fost remarcabila sa consistenţă. A câştigat probele de 100 şi 200 m liber la toate marile concursuri internaţionale la care a concurat: Mondialele de seniori, Europenele de seniori, Mondialele de juniori şi Europenele de juniori. El şi-a stabilit dominaţia mondială în ambele probe reuşind cei mai buni şapte timpi la 100 m liber (a coborât de 16 ori sub 48 de secunde) şi cei mai buni trei timpi la 200 m liber, anul trecut.

În plus, a arătat un progres major şi în bazin scurt, unde a doborât recordul mondial de juniori la 100 m liber, terminând pe 4 în această probă la Mondialele de seniori şi a obţinut o medalie de argint la 200 m liber.

David Popovici are o personalitate puternică

Mai departe de performanţele sale, românul arătăşi o personalitate puternică. După ce a doborât recordul mondial, «Chlorine Daddy» s-a autoproclamat «Skinny Legend» (legendă slăbănoagă) şi a declarat presei că următorul său obiectiv este să coboare sub 45 de secunde.

De la Michael Phelps şi Ian Thorpe încoace,lumea înotului nu a mai avut un tânăr care să facă ce a reuşit Popovici”, subliniază publicația online Swimswam, cel mai popular site de ştiri din nataţie şi lifestyle, fondat în urmă cu peste un deceniu.

- Reclamă -

4 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele