Încep decapitările în PNL și lupta cu USR Plus

0

Încep decapitările în PNL, partidul vrea să scape de politicienii care nu au performat în alegeri. PNL a obţinut 34% la nivel naţional. O altă direcție a PNL pare să fie atacul la USR Plus, despre care Premierul Orban a ținut să afirme că nu a strâns decât 13% din sufragiile românilor. Premierul a uitat să adauge la realizările PNL și aportul USR Plus la câștigarea unui număr important de Consilii Județene.

 

Orban: PNL a câştigat alegerile cu 34%

Comitetul Politic Naţional al PNL s-a reunit pentru a analiza rezultatul alegerilor locale 2020. Orban va cere sancţionarea liderilor de filiale care au obţinut un scor de sub 20%.

Rezultate slabe pentru PNL au fost în judeţele:

Satu Mare (lider: Adrian Albu), Olt (lider: Ion Moisescu), Hunedoara (lider: Lucian Heiuş), Buzău (lider: Cristinel Romanescu) şi Tulcea (lider: llie Ştefan) dar și PNL Bucureşti.

La Capitală este sef Violeta Alexandru, apropiată a lui Orban ”Să vedem dacă o va sancţiona şi pe Violeta Alexandru, care a scos doar 19% în Capitală, în condiţiile în care PSD a luat 32% şi USR PLUS 26%”, se afirmă pe la colțuri.

Bihorul este cea mai puternică filială PNL, condusă de Ilie Bolojan, cel care a lăsat Primăria Oradea pentru şefia CJ Bihor. 56,86% dintre bihorenii care au mers la vot au pus ştampila pe PNL.

A doua organizaţie liberală ca forţă politică a fost cea din Alba, aceasta reuşind să obţină 51%.

Pe locul al treilea se clasează, surprinzător, organizaţia Giurgiu, cu 50%.

Performantă a fost şi filiala PNL din Arad, reuşind un 48%, în timp ce pe locul cinci se află filiala Cluj, cu 46,5%.

USR Plus are dovada fraudării alegerilor într-o secție din București

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele