Decizia luată de Guvern în legătură cu pensiile private

Valentina Constantin

Guvernul nu a renunțat la decizia inițială, astfel că administratorii pensiilor private vor trebui să își majoreze capitalul social cu sume uriașe, pentru a rămâne în activitate.

Pentru a putea administra un fond de pensii private în cadrul Pilonului II, capitalul social minim a fost majorat semnificativ la finele anului trecut, prin OUG 114. Fiind vorba de foarte mulți bani, aceștia au cerut Guvernului scăderea cerinței exagerate de capital social.

Începând cu  31 martie 2019, banii vor fi virați în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2019, fiind eliminată obligativitatea vărsării în tranșe obligatorii. Una până în 30 iunie, a două până la sfârșitul anului. Noile reglementări se regăsesc într-un proiect de Ordonanță, aflat pe masa Guvernului spre analiză.

Specialiștii au atras atenția, în ultimele luni, că există riscul să vedem companiile care administrează pensiile private plecate din România din cauza acestor cerințe exagerate de capital social. Inclusiv reprezentanți ai Băncii Naționale au atras atenția asupra acestei posibilități.

Sistemul de pensii din România este format din Pilonul I, adică pensiile de stat, Pilonul II, adică pensiile private, și Pilonul III, adică pensiile suplimentare.

Sursa:DCNEWS

Citeşte şi Fără pensie specilă, Ciorbea, avocat al poporului, mimează munca


Citeste si...  Orban crede în alianțe cu PMP, UDMR și USR PLUS
Etichete:
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *