Sebastian Ghiţă, liber să se întoarcă în țară

0

Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, contestaţia depusă de Sebastian Ghiţă şi a dispus revocarea arestării preventive în lipsă a dosarului privind contractele de prestare de servicii IT. Decizia e definitivă.

„Am solicitat revocarea mandatului de arestare pentru că avocaţii mei au reuşit să obţină noi probe şi noi dovezi că acest ultim dosar în care mai am mandat de arestare s-a bazat pe probe falsificate. Am dovada clară că procurorii de la Ploieşti, Onea şi Negulescu, au presat şi în acest dosar – cinci am avut – în fiecare dintre ele, tone, zeci de declaraţii au fost obţinute prin falsuri sau prin folosirea unor martori care să dea declaraţii sub presiune”, a afirmat Sebastian Ghiţă.

Precizările apar după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, contestaţia lui Ghiţă şi a dispus revocarea arestării preventive în lipsă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT.

„Curtea de Apel Ploieşti admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii (…) pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive”, se precizează în decizia Curţii de Apel Ploieşti.

Citește și Sebastian Ghiță spune că a obținut azil politic în Serbia, dar vrea să se întoarcă în România

Acesta a fost ultimul dosar în care era dispusă arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă. Decizia de arestare preventivă în lipsă a fost luată pe 15 martie 2017 de Tribunalul Prahova. Devenise definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de Apel Ploieşti. Ghiţă a spus iniţial că a contestat mandatul de revocare a arestului preventiv în lipsă pentru că are probe care arată că dosarul a fost deschis în baza unor probe false.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele