Orban declară că nu a ”vorbit” cu Drulă să oprească acțiunile de la Metrou contestate de penalul Rădoi

0
orban-comunitatea-roma

Ludovic Orban susține că nu a dat curs solicitării liderului sindicalist Ion Rădoi de a interveni în problema spațiilor comerciale demolate de la metrou, cât timp a fost prim-ministru. Reacția șefului Forței Dreptei vine după ce au apărut în presă stenogramele unei convorbiri dintre el și Ion Rădoi.

 

Dialogul face parte din dosarul întocmit de DNA liderului sindical de la metrou și este înregistrat de procurori în baza unui mandat de ascultare emis probabil pentru Rădoi în perioada în care ministrul transporturilor pornise acțiunea de demolare a spațiilor comerciale de la metrou.

Orban: unele publicații au dat poze cu mine și cu Rădoi

„Din păcate, am văzut foarte multe interpretări total eronate ale informațiilor prezentate de media cu privire la acest episod. Aceste interpretări se datorează și modului de prezentare a știrii. Se știe că foarte mulți oameni, când se informează asupra evenimentelor din media, citesc titlul și văd poza. Nu toți cititorii au timpul necesar pentru a parcurge articolul în integralitate. Atât timp cât unele publicații au dat poze cu mine și cu Rădoi și au pus un titlu care cuprinde apelativele folosite de interlocutori, sunt mulți care au rămas cu impresia provocată de titlu și de poză.

Citește și Rădoi a intervenit la Orban pentru “a scăpa de ministrul Drulă“

Ion Rădoi a apelat la mine să intervin pe lângă ministrul transporturilor pentru stoparea acțiunii de demolare a spațiilor comerciale de la metrou, cărora le expiraseră contractele.

La vremea respectivă eram președintele principalului partid de guvernământ și președintele Camerei Deputaților. Dispuneam de pârghiile de putere necesare pentru a face o astfel de intervenție, dar ea ar fi fost ilegală. Ca atare, nu am întreprins niciun demers pe lângă ministrul Cătălin Drulă pentru a îl determina să se oprească din acțiunea demarată, fapt confirmat de rechizitoriu”, a transmis marți Orban.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele